Voorbeschouwing en voorspelling van Marokko - Portugal

Na Spanje te hebben verslagen na strafschoppen in de laatste 16, treft Marokko Portugal in de kwartfinales van Qatar 2022. 

Bekijk de live uitslagen van Marokko - Portugal.

Voorbeschouwing Marokko - Portugal

Bruno Fernandes en Portugal zijn alert op de dreiging van een uitbarsting door Marokko in hun kwartfinale van het WK nadat de Atlas Lions Spanje en nu de toernooigeschiedenis verbluften.

De ploeg van Walid Regragui hield La Roja op een 0-0 gelijkspel alvorens ze met 3-0 te verslaan na strafschoppen, grotendeels dankzij de reddingen van doelman Yassine Bounou.

Portugal was effectief, zij het niet spectaculair, in de groepsfase, maar ze lieten de handrem los in de laatste 16 en versloegen Zwitserland met 6-1 in een van de beste prestaties van welk team dan ook in Qatar 2022 nadat Goncalo Ramos inviel voor de bank Cristiano Ronaldo en scoorde een hattrick.

Met de out-of-form en verguisde Ronaldo uit het team, was er de perceptie dat Portugal plotseling hun potentieel besefte zonder dat de 37-jarige hen tegenhield, en de prestatie van Ramos - aangezien hij de eerste speler sinds 2002 werd die net een WK-treble bij zijn eerste start - was daar het bewijs van.

Maar Fernandes – betrokken bij meer doelpunten (vijf) dan al zijn teamgenoten in dit toernooi – houdt vol dat Portugal niets als vanzelfsprekend zal beschouwen.

"Het is een moeilijk spel", zei hij tegen verslaggevers. "Marokko is een heel goed team.

"Ze werden eerste in de groep, versloegen Spanje, dus we kennen hun kwaliteiten. We willen zoals altijd het beste spel spelen, maar we moeten ons op onszelf concentreren en begrijpen wat we moeten doen om ons spel te winnen.

“Dat is het belangrijkste: dat we ons spel doen, ons werk doen om door te komen. We weten dat het een heel moeilijke wedstrijd gaat worden."

Dat wordt ondersteund door het feit dat Marokko drie keer de nul heeft gehouden in vier wedstrijden op dit WK, het hoogste aantal ooit door een Afrikaanse ploeg in een enkele editie van het toernooi.

Maar de taak waar Marokko voor staat is monumentaal.

Als ze Portugal verslaan, wordt Marokko het eerste Afrikaanse land dat de halve finales van een WK bereikt.

Elk van de vorige drie Afrikaanse teams die een kwartfinale bereikten, werden allemaal uitgeschakeld bij de laatste acht, waarbij Kameroen (1990), Senegal (2002) en Ghana (2010) op deze hindernis vielen.

Bovendien hebben slechts twee van de vorige 11 knock-out-ontmoetingen tussen Europese en Afrikaanse teams op het WK CAF-partijen vooruitgang zien boeken, en een daarvan was de shoot-out-overwinning van Marokko op Spanje.

Marokko is een van de best ondersteunde landen in Qatar geweest en Regragui roept de steun van de rest van de Arabische wereld op om de kwaliteitskloof met Portugal te overbruggen.

"Zonder het Marokkaanse publiek kunnen we niets bereiken", zei hij. “Vier dagen geleden kwamen ze naar het hotel om kaartjes te vragen, en velen kwamen van overal om ons aan te moedigen.

"We vertellen onze supporters dat we ze nodig hebben, vooral in de kwartfinales, om geschiedenis te schrijven. We hebben ook Arabische supporters nodig; Algerijnen, Tunesiërs en Afrikanen, en we weten dat veel landen achter ons staan.”

Voorspelling Marokko - Portugal

Portugal is hier een grote favoriet, waarbij de ploeg van Santos 55,8% kans heeft om in de 90 minuten door te gaan naar de halve finales.

Marokko heeft een kans van 18,8% om te winnen in de normale speeltijd, met een gelijkspel en extra tijd, mogelijk gevolgd door de gevreesde strafschoppenserie, wordt geschat op 25,4%.

Het is dus duidelijk dat, terwijl de Atlas Lions de underdogs zijn, ze een goede kans hebben om in ieder geval verlenging af te dwingen, wat de vorige keer niet zo slecht voor hen uitpakte.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Marokko - Portugal

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 09-12-2022 16:00 | Bijgewerkt op: 09-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Marokko - Portugal'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van Marokko - Portugal op 10 december. Wie zal deze wedstrijd in de kwartfinale winnen, Marokko of Portugal?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Marokko - Portugal'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.