Voetbal bij Ziggo Sport

Voorbeschouwing en voorspelling van Portugal - Zwitserland

Na het winnen van Groep H, neemt Portugal het op tegen Zwitserland, nummer twee in Groep G bij de laatste 16 van Qatar 2022.

Bekijk de live uitslagen van Portugal - Zwitserland.

Voorbeschouwing Portugal - Zwitserland

Zwitserland is zich ervan bewust dat het geen favoriet is tegen Portugal bij de laatste 16, maar ze weten ook dat tikkertje niet veel heeft betekend op dit WK.

Er was geen gebrek aan schokken in Qatar 2022, waaronder Portugal dat zijn vorige wedstrijd met 2-1 verloor van Zuid-Korea.

Zwitserland heeft ook geen lang geheugen nodig om zich een eigen overwinning tegen Portugal te herinneren. Dit is de derde ontmoeting tussen de teams in 2022, waarbij Haris Seferovic het enige doelpunt scoorde in een 1-0 overwinning in hun laatste ontmoeting in de Nations League.

Inderdaad, Zwitserland versloeg Portugal ook met 2-0 in de enige eerdere confrontatie van de teams op een groot toernooi op Euro 2008.

"We weten hoe we ze moeten verslaan", zei Xherdan Shaqiri. "Dit wordt een heel andere wedstrijd.

"Er is veel meer druk voor beide partijen, en wie verliest, gaat naar huis. Dit zal het spel veel spannender maken. 

"Portugal is favoriet, maar we zagen het voorbeeld van Argentinië [tegen Australië] dat iedereen verwachtte dat ze een gemakkelijke wedstrijd zouden spelen en dat ze veel moeilijkheden hadden.

"Net zoals Australië problemen opleverde voor Argentinië, met een speciaal spel van onze kant, kunnen wij veel problemen opleveren voor Portugal."

Zwitserland heeft nog nooit drie wedstrijden op één WK gewonnen, maar ze pakten zes punten in Groep G, alleen het doelsaldo scheidde hen van pre-toernooi favoriet Brazilië.

Ze hebben de kwartfinales niet meer gehaald sinds ze het toernooi in 1954 organiseerden, hoewel Portugal zelf maar twee keer voorbij deze fase was.

Inderdaad, de laatste knock-outoverwinning van de Seleção op het WK (exclusief penalty's) was een gelijkspel in de laatste 16 tegen Nederland in 2006.

Voorspelling Portugal - Zwitserland

Zoals Shaqiri suggereerde, is Portugal de favoriet, met een kans van 51,5% om te winnen door de supercomputer.

De Seleção hebben slechts één WK-knock-outduel gelijkgespeeld en wonnen Engeland na strafschoppen in 2006, maar dat resultaat wordt geschat op 26,8%.

Een herhaling van het Zwitserse Nations League-succes tegen de mannen van Fernando Santos krijgt een kans van 21,7%.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Portugal - Zwitserland

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 05-12-2022 20:00 | Bijgewerkt op: 05-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Portugal - Zwitserland'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van Portugal - Zwitserland op 6 december. Wie zal deze wedstrijd in de achtste finale winnen, Portugal of Zwitserland?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Portugal - Zwitserland'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport