Voetbal bij Ziggo Sport

Voorbeschouwing en voorspelling van Qatar - Senegal

We kijken vooruit naar de WK-wedstrijd van 2022 tussen Qatar en Senegal, inclusief onze pre-match voorspelling voor de tweede wedstrijd van elk team in Groep A.

Bekijk de live uitslagen van Qatar - Senegal.

Voorbeschouwing Qatar - Senegal

De aanvallers van Senegal moeten een tandje bijsteken tijdens de afwezigheid van Sadio Mane, willen de Lions of Teranga vooruitgang boeken in het WK, zegt Aliou Cisse.

Bayern München-aanvaller Mané werd uitgesloten van het toernooi na een kuitbeenblessure.

De voormalige Liverpool-ster is de talisman van Senegal en was cruciaal voor het succes van de Afrika Cup eerder in 2022.

Tijdens zijn afwezigheid leverde Senegal een pittige prestatie tegen Nederland in hun openingswedstrijd in Groep A op maandag, maar viel toch terug tot een 2-0 nederlaag.

Dit was ondanks het feit dat ze een hoger verwacht aantal doelpunten (xG) hadden verzameld dan hun tegenstanders (0,9 tot 0,7) en meer schoten hadden (15 tot 10).

Met gastland Qatar als volgende in het Al Thumama Stadium, heeft hoofdcoach Cisse meer geëist van zijn aanvallers, met name Ismaila Sarr en Diatta.

Cisse zei: “We zijn teleurgesteld, we hadden twee of drie zeer goede kansen [tegen Nederland].

“We moesten effectiever zijn. Ismaila en Krepin zijn daar verantwoordelijk, maar de afwezigheid van Mane is natuurlijk een probleem voor ons. Onze aanvallers zijn goed en we weten waartoe ze in staat zijn.

'We moeten eraan werken, met Ismaila en de anderen. We verwachten veel van hem en Krepin.”

Qatar leed ook een 2-0 nederlaag in hun openingswedstrijd, op weg naar Ecuador.

Ze registreerden geen schot op doel in die wedstrijd. Sinds 1966 zijn de Verenigde Staten de enige ploeg die er niet in slaagt om ook maar één schot op doel te krijgen in opeenvolgende WK-wedstrijden, in de editie van 2006 tegen Tsjechië en Italië.

"Er is geen excuus, we willen onze tegenstanders feliciteren, ze verdienden te winnen", zei coach Felix Sanchez.

“Er is veel ruimte voor verbetering. Misschien kregen de verantwoordelijkheid en de zenuwen het beste van ons. We begonnen niet goed. Het was een vreselijke start.”

Voorspelling Qatar - Senegal

Senegal is hiervoor favoriet, aldus Opta, die de kampioenen van de Africa Cup of Nations 59,1% kans op de overwinning geeft.

De trekking krijgt een kans van 24%, terwijl de kans dat Qatar wint slechts 16,9% is.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Qatar - Senegal

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 24-11-2022 14:00 | Bijgewerkt op: 24-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Qatar - Senegal'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van de wedstrijd Qatar - Senegal. Wie zal deze wedstrijd in groep A winnen, Qatar of Senegal?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Qatar - Senegal'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken