Voorbeschouwing en voorspelling van Senegal - Nederland

We kijken vooruit naar de WK-wedstrijd 2022 tussen Senegal en Nederland, inclusief onze pre-match voorspelling voor de openingswedstrijd van elk team in groep A.

Bekijk de live uitslagen van Senegal - Nederland.

Voorbeschouwing Senegal - Nederland

Aliou Cisse zwoer dat Senegal "ons stempel zal drukken" op het WK terwijl ze hun perfecte openingswedstrijdrecord op het toernooi proberen te verlengen wanneer ze tegen Nederland spelen.

De regerende Afrikaanse kampioenen hebben hun vorige twee openers gewonnen - een schokkende 1-0 overwinning op de toenmalige wereldkampioen Frankrijk in 2002 en een 2-1 overwinning tegen Polen in 2018.

Senegal bereikte 20 jaar geleden de kwartfinales, maar werd in de meest recente editie in de groepsfase uitgeschakeld en Cisse hoopt dit keer op een andere uitkomst.

"Het doel is om uit deze groep te komen", zei hij tegen verslaggevers.

"We zullen onze sporen nalaten. Men kijkt al uit naar de laatste 16, de kwartfinales, maar we bekijken het wedstrijd per wedstrijd.

“We laten ons niet meeslepen. Het is aan ons om ons volledig en verstandig voor te bereiden. Op het laatste WK werden we al na drie wedstrijden uitgeschakeld.”

Senegal versloeg Egypte in februari om hun eerste Africa Cup of Nations-titel te winnen, voordat het de volgende maand dezelfde kant versloeg in een WK-kwalificatiewedstrijd om Qatar 2022 te bereiken.

De ploeg van Cisse staat op de 18e plaats van de wereldranglijst – 10 plaatsen achter Nederland – en moet wegens een blessure zonder sterspeler Sadio Mané in deze finale.

Senegal mag dan een perfect record in de openingswedstrijd hebben, Nederland is ongeslagen in de afgelopen acht wedstrijden en won er zes.

De Nederlanders zijn terug op het wereldtoneel nadat ze zich niet wisten te kwalificeren voor Rusland 2018, met ervaren baas Louis van Gaal nu in zijn derde periode aan het roer.

Van Gaal, die aan het einde van het toernooi aan de kant zal stappen, geeft toe dat zijn ploeg meer nodig heeft dan alleen talent om tot het uiterste te gaan in Qatar en voor het eerst de trofee in de wacht te slepen.

"Ik geloof niet dat we de beste spelers ter wereld in ons team hebben", zei hij. “Maar ik geloof in teambuilding en in tactiek. Ik geloof dat we ver kunnen komen.

“Maar we hebben ook geluk nodig – dat is ook belangrijk. Daardoor en omdat ik in verbeelding geloof, zouden we aan het einde van het toernooi wereldkampioen kunnen worden.”

De Groep A-wedstrijd van maandag in het Al Thumama Stadium is de eerste keer dat Senegal en drievoudig WK-winnaar Nederland elkaar ontmoeten.

Nederland is ongeslagen in vier wedstrijden tegen Afrikaanse oppositie in de finale, terwijl Senegal er twee heeft gewonnen en één gelijk speelde tegen Europese teams in de groepsfase.

Voorspelling Senegal - Nederland

Nederland heeft 11 van de afgelopen 14 wedstrijden op het WK gewonnen, penalty's niet meegerekend, met hun meest recente verlies in de groepsfase in 1994 tegen België.

Senegal is een lastige eerste tegenstander voor de Nederlanders, maar het voorspellingsmodel van onze supercomputer heeft Nederland een kans van 59,2% gegeven om alle drie de punten te pakken in Al Thumama.

Het voorspellingsmodel geeft Senegal een kans van 17% op de overwinning, terwijl een gelijkspel wordt beoordeeld op 23,8%.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Senegal tegen Nederland

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 20-11-2022 20:19 | Bijgewerkt op: 20-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Senegal - Nederland'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van de wedstrijd Senegal - Nederland. Wie zal deze wedstrijd in groep A winnen, Senegal of Nederland?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Senegal - Nederland'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.