Voorbeschouwing en voorspelling van Uruguay - Zuid-Korea

We kijken vooruit naar de WK-wedstrijd 2022 tussen Uruguay en Zuid-Korea, inclusief onze pre-match voorspelling voor de openingswedstrijd van elk team in Groep H.

Bekijk de live uitslagen van Uruguay - Zuid-Korea.

Voorbeschouwing Uruguay - Zuid-Korea

De conditie van Son Heung-min heeft de afgelopen drie weken de agenda gedomineerd in Zuid-Korea en zijn beschikbaarheid voor hun WK-opener tegen Uruguay blijft twijfelachtig.

De spits van Tottenham Hotspur liep op 1 november een gebroken oogkas op tijdens het Champions League-duel met Marseille, een blessure die het hele land sindsdien in spanning houdt.

Hij heeft tijdens de training een masker gedragen sinds hij een operatie heeft ondergaan en werd maandag op de foto voor het eerst tijdens de training gefotografeerd. Coach Paulo Bento heeft de fans graag op het verkeerde been gezet door een kokhalzend bevel te geven aan de Koreanen die de blessure van Son met de media bespreken.

In het onwaarschijnlijke geval dat hij het niet haalt, zal het Bento hoofdpijn bezorgen, gezien de kracht van Korea's andere aanvalsopties.

Hwang Hee-chan heeft dit seizoen nog niet gescoord in 11 wedstrijden voor Premier League-strijders Wolves, terwijl Hwang Ui-jo het op dezelfde manier deed bij het Griekse Olympiacos.

Terwijl Korea zich zorgen maakt over de status van hun ervaren spits, kan Uruguay rekenen op minstens één van hen.

Hoewel Edinson Cavani door een enkelblessure mogelijk aan de kant gaat, is Luis Suarez fit en staat te popelen om deel te nemen aan wat zijn laatste WK wordt.

Het is misschien zijn zwanenzang op dit niveau, maar de voormalige Uruguayaanse aanvaller Diego Forlan gelooft niet dat dit de 35-jarige extra motivatie zal geven.

Forlan vertelde El Pais: "Voor Luis is het aantrekken van het Uruguay-shirt voldoende motivatie. Hij zal altijd dingen goed willen doen, want dat is zijn aard. Extra motivatie zal hij niet hebben, want het is zijn laatste WK."

Zuid-Korea en Uruguay krijgen in Groep H gezelschap van Portugal en Ghana en Forlan is zich bewust van het belang van de openingswedstrijd.

Hij voegde eraan toe: "Ik denk dat Uruguay er goed uitziet. We hebben een gelijkmatige groep, hoewel we altijd competitief zijn.

"De eerste wedstrijd is de sleutel, vooral omdat het een gelijke groep is en dan spelen we tegen Portugal, waarvan ik denk dat het beter is dan op het vorige WK."

Voorspelling Uruguay - Zuid-Korea

Zelfs als Son fit wordt gepasseerd, worden de kansen gewogen in het voordeel van Uruguay.

Onze pre-match supercomputervoorspelling geeft de Zuid-Amerikanen een kans van 56,2% op de overwinning in het Education City Stadium, terwijl de kansen van Zuid-Korea om drie cruciale punten te claimen slechts 18,9% zijn. Als Korea goed van start kan gaan, dan behoort een gelijkspel – dat uitkomt op 24,9% – tot de mogelijkheden.

De geschiedenis is zeker in het voordeel van Uruguay, dat alle vier de WK-wedstrijden tegen Aziatische landen heeft gewonnen en in drie daarvan de nul heeft gehouden.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Uruguay - Zuid-Korea

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 23-11-2022 14:00 | Bijgewerkt op: 23-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Uruguay - Zuid-Korea'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van de wedstrijd Uruguay - Zuid-Korea. Wie zal deze wedstrijd in groep H winnen, Uruguay of Zuid-Korea?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Uruguay - Zuid-Korea'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.