Voorbeschouwing en voorspelling van Verenigde Staten - Wales

We kijken vooruit naar de WK-wedstrijd tussen de VS en Wales in 2022, inclusief onze pre-match voorspelling voor de openingswedstrijd van elk team in groep B.

Bekijk de live uitslagen van Verenigde Staten - Wales.

Voorbeschouwing Verenigde Staten - Wales

Het is een wedstrijd van twee landen over het einde van hun respectieve WK-afwezigheden, hoewel het ene veel langer duurt dan het andere. Het was voor de Verenigde Staten de inzet geworden om zich te kwalificeren voor het WK totdat ze de editie van 2018 misten, maar voor Wales is maandag hun eerste WK-wedstrijd in 64 jaar. En manager Rob Page houdt vol dat zijn ploeg niet in Qatar is om alleen de cijfers te verzinnen.

Niet sinds 1958, toen de 17-jarige Pele en zijn Braziliaanse ploeg in de kwartfinales werden uitgeschakeld, heeft Wales het paradepaardje niet meer gehaald - de langste kloof ooit tussen deelnames.

De Dragons hebben echter de afgelopen twee Europese kampioenschappen bereikt, waardoor ze in 2016 de halve finale bereikten en vorig jaar de eerste knock-outfase bereikten.

Page schreef zijn naam in de folklore van Wales door zijn land naar een tweede WK ooit te leiden, nadat hij het stokje had overgenomen van Ryan Giggs, en hij mikt op een andere beroemde toernooirun.

"Managers zijn hebzuchtig", zei hij. “We zijn dankbaar dat we in dit stadium zijn gekomen. Maar je kijkt naar de groep en je begint de teams individueel te bekijken.

"Er is geen gebrek aan respect voor de andere teams, maar we moeten de groep ingaan met een enorm vertrouwen dat we uit de groep kunnen komen, en dat doen we ook."

Wales, dat Oostenrijk en Oekraïne versloeg in de play-offs om hun plaats in Qatar te reserveren, staat op de 19e plaats van de wereldranglijst - drie plaatsen achter de VS.

Engeland (vijfde) en Iran (20e) zitten ook in Groep B, wat op het eerste gezicht misschien wel de moeilijkste is om een ​​beroep op te doen als de enige poule met vier top-20 landen.

De VS hebben veel meer WK-ervaring dan Wales, met dit hun 11e finales, hoewel hun eerste in acht jaar nadat ze zich niet kwalificeerden voor Rusland 2018.

Inderdaad, alleen Mexico (17) is verschenen op meer WK's onder CONCACAF-landen, en de VS hebben de knock-outs bereikt in drie van hun afgelopen vier deelnames.

Hoofdcoach Gregg Berhalter maakte enkele verrassende selecties, waaronder Ricardo Pepi en Zack Steffen, maar hij is van plan trouw te blijven aan zijn speelstijl.

"Er is een verschil tussen kwalificatie in de CONCACAF en spelen in de World Cup", zei hij. “Het is belangrijk dat we onze identiteit als team vertegenwoordigen.

“Het is geen tijd om te veranderen wie we zijn. We zijn een agressief team, een team dat onder hoge druk staat. We willen de bal gebruiken en we gaan kijken of we daarin kunnen slagen."

Berhalter, die de eerste persoon zal worden die de VS zal vertegenwoordigen op het WK als zowel speler als manager, beloofde ook Wales niet licht op te vatten in het Al Rayyan Stadium.

“Ik denk dat Wales in ieder geval door de Amerikaanse media wordt onderschat. Als ik naar hun selectie kijk, is het eigenlijk een Premier League-selectie", zei hij.

“Voor mij is het een heel goede ploeg, een formidabele ploeg. Ze hebben al eerder aan internationale wedstrijden meegedaan, ze weten hoe het is."

De wedstrijd van maandag is de derde ontmoeting ooit tussen de partijen, waarbij de VS tot nu toe ongeslagen is dankzij één overwinning en een gelijkspel, beide in vriendschappelijke wedstrijden.

Voorspelling Verenigde Staten - Wales

Er is heel weinig tussen de partijen in termen van FIFA-ranglijsten, en dat wordt weerspiegeld in ons supercomputer-voorspellingsmodel.

De VS, die nog nooit een doelpuntloos gelijkspel hebben geregistreerd in 33 WK-wedstrijden, hebben een kans van 39,5% om alle drie de punten te pakken, vergeleken met 31,2% voor Wales.

Het voorspellingsmodel geeft een kans van 29,3% op een gelijkspel in wat ongetwijfeld een cruciale wedstrijd is om te bepalen welke van deze partijen hun ambities om door te gaan naar de knock-outfase waar kunnen maken.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Verenigde Staten - Wales

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 20-11-2022 21:04 | Bijgewerkt op: 20-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Verenigde Staten - Wales'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van de wedstrijd Verenigde Staten - Wales. Wie zal deze wedstrijd in groep A winnen, Verenigde Staten of Wales?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Verenigde Staten - Wales'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.