Voetbal bij Ziggo Sport

Voorbeschouwing en voorspelling van Wales - Iran

We kijken vooruit naar de WK-wedstrijd van 2022 tussen Wales en Iran, inclusief onze pre-match voorspelling voor de tweede wedstrijd van elk team in Groep B.

Bekijk de live uitslagen van Wales - Iran.

Voorbeschouwing Wales - Iran

De middenvelder van Wales, Harry Wilson, verwacht een vastberaden Iraans team dat wanhopig wil reageren op hun pak slaag in de openingswedstrijd wanneer de rivalen van Groep B elkaar vrijdag ontmoeten.

Iran begon hun WK-campagne met een 6-2 nederlaag tegen Engeland, hoewel ze slechts één keer op de zes deelnames - in Duitsland 2006 - hun eerste twee wedstrijden verloren.

Een late penalty van Gareth Bale leverde Wales een 1-1 gelijkspel op tegen de Verenigde Staten in hun openingswedstrijd en een eerste overwinning op het WK sinds 1958 zal nu het doel zijn tegen Iran.

Maar middenvelder Wilson, die een volwaardige rol speelde tegen de VS, verwacht dat Iran veel meer zal vechten in het Ahmed bin Ali Stadium dan tegen Engeland.

“Het was een moeilijk resultaat voor hen. Engeland zou altijd moeilijk worden', zei Wilson. “Ze zullen op zoek zijn naar een reactie en ik denk dat we dat gaan zien.

"Het is aan ons om ervoor te zorgen dat we in vorm zijn om te proberen de drie punten te pakken."

Bale won de strafschop waarin hij zich bekeerde tegen de VS en heeft nu 41 doelpunten in 109 interlands voor zijn land - alleen teamgenoot Chris Gunter heeft zo vaak gespeeld.

"Hij sleept ons door moeilijke wedstrijden en scoorde zijn doelpunt", zei Wilson. "Zijn prestaties door de jaren heen, ik denk dat hij het verdient om op het WK te spelen voordat hij stopt."

Na hun zware nederlaag tegen Engeland heeft Iran er nu zeven verloren en twee gelijkgespeeld van hun negen ontmoetingen met Europese teams in het toernooi, waarbij ze 20 doelpunten tegen kregen.

Bij alles behalve een overwinning tegen Wales staat Carlos Queiroz voor een vroeg vertrek uit Qatar 2022, maar de voormalige assistent van Manchester United heeft vertrouwen in zijn spelers.

"Mijn mening [van de wedstrijd tegen Engeland] is eenvoudig en zeer pragmatisch: de wedstrijd eindigde in de eerste helft toen we de goals incasseerden die we niet gewend zijn te incasseren", zei hij.

"Met een 3-0 achterstand was het enige doel voor ons team om van het spel te genieten en dapper en verenigd te zijn en te vechten om te proberen ons voetbal te spelen op de momenten dat Engeland ons dat toestond.

“Wat ik als conclusie kan zeggen, is dat we winnen of leren. We hadden het voorrecht om veel te leren tegen Engeland en we zijn nu veel beter voorbereid om tegen Wales te spelen."

De wedstrijd van vrijdag is slechts de tweede ooit tussen de partijen, waarbij Wales - een plaats hoger gerangschikt dan Iran op de FIFA-ranglijst - 44 jaar geleden met 1-0 won in een vriendschappelijke wedstrijd.

Voorspelling Wales - Iran

Vier van de zes wedstrijden van Wales op het WK zijn gelijk gespeeld (67%), waarbij geen enkele ploeg in de geschiedenis van de competitie een hoger percentage van het eindniveau van hun wedstrijden heeft behaald.

Onze supercomputer heeft deze wedstrijd met een kans van 27,6% dat dat gebeurt, iets meer dan de 23,2% kans die Iran heeft om te winnen.

Een overwinning in Wales - iets wat ze in de afgelopen zes wedstrijden niet hebben bereikt - wordt met 49,4% als de meest waarschijnlijke uitkomst voorspeld.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Wales - Iran

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 24-11-2022 11:00 | Bijgewerkt op: 24-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Wales - Iran'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van de wedstrijd Wales - Iran. Wie zal deze wedstrijd in groep B winnen, Wales of Iran?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Wales - Iran'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport