Voetbal bij Ziggo Sport

Voorbeschouwing en voorspelling van Zuid-Korea - Portugal

We kijken vooruit naar de WK-wedstrijd van 2022 tussen Zuid-Korea en Portugal, inclusief onze pre-match voorspelling voor de laatste wedstrijd van elk team in groep H.

Bekijk de live uitslagen van Zuid-Korea - Portugal.

Voorbeschouwing Zuid-Korea - Portugal

Het voelt vaak alsof voetbal in cycli werkt. Een paar maanden na 20 jaar na een groepsgelijkspel op het WK, zijn Zuid-Korea en Portugal klaar om het allemaal opnieuw te doen.

De Seleção das Quinas zijn al klaar na overwinningen tegen Ghana en Uruguay, en behoudens een ommekeer van drie doelpunten, zal hun progressie als groepswinnaar komen.

Hoofdcoach Fernando Santos zou kunnen besluiten om te rouleren, maar misschien is de geur van wraak genoeg om weer op volle sterkte te gaan.

De enige eerdere ontmoeting tussen Zuid-Korea en Portugal was op het WK 2002, dat Zuid-Korea met 1-0 won op eigen bodem in de laatste wedstrijd van de groepsfase, een resultaat dat Portugal uitschakelde van het toernooi.

Deze keer wordt het alles of niets voor Zuid-Korea, waarbij alleen een overwinning voldoende is, terwijl Uruguay ook nipt moet winnen van Ghana.

De mannen van Paulo Bento hebben vijf van hun laatste zeven WK-wedstrijden (W1 D1) verloren, evenveel als in hun voorgaande 16 (W5 D6), en willen voor de derde keer op het toernooi hun derde groepswedstrijd winnen. eerder tegen Portugal in 2002, zoals gezegd, en in 2018 tegen Duitsland.

Het eerste doelpunt zal vooral belangrijk zijn, aangezien Portugal nog een wedstrijd op het WK moet verliezen wanneer ze als eerste hebben gescoord (P18 W15 D3), zonder meer te verliezen dan enig ander land in de toernooigeschiedenis.

Bento zal niet aanwezig zijn bij de wedstrijd nadat hij een rode kaart kreeg na de 3-2 nederlaag tegen Ghana. Hij reageerde woedend op het besluit van scheidsrechter Anthony Taylor om fulltime te fluiten nadat zijn team een ​​hoekschop had gewonnen.

"We zullen ons op dezelfde manier blijven voorbereiden als andere wedstrijden - onze strategie zal niet mislukken", zei zijn assistent Sergio Costa na die wedstrijd. "Hij zal niet aanwezig zijn op de wedstrijddag, wat een gemis is omdat Paulo natuurlijk een geweldige manager is, maar ik denk dat het ons samen zal brengen."

De ironie is dat Bento voor Portugal speelde in die vernedering in 2002 tegen Zuid-Korea. Het bleek zelfs zijn laatste wedstrijd voor de nationale ploeg te zijn, voordat hij tussen 2010 en 2014 terugkeerde als hoofdtrainer.

Portugal probeert ondertussen alle drie de groepsfasewedstrijden voor de derde keer te winnen, ook in 1966 en 2006.

Als Cristiano Ronaldo en Co. dit kunnen doen en tegelijkertijd het Zuid-Koreaanse toernooi beëindigen, zal er waarschijnlijk een gevoel van terugverdientijd zijn.

Voorspelling Zuid-Korea - Portugal

Portugal heeft geen wanhopige behoefte aan een resultaat in termen van het winnen van de groep, en het voorspellingsmodel van Opta heeft hen niet als overweldigende favorieten, hoewel de mannen van Santos naar verwachting nog steeds zullen winnen met een kans van 58,4% om te winnen.

Het gelijkspel, dat net als een overwinning van Portugal ook geen nut heeft voor de hoop van Zuid-Korea, wordt geschat op 22,3%, terwijl die belangrijke overwinning voor de Taegeuk Warriors een kans van 19,3% krijgt.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Zuid-Korea - Portugal

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 01-12-2022 16:00 | Bijgewerkt op: 01-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Zuid-Korea - Portugal'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van de wedstrijd Zuid-Korea - Portugal op 2 december. Wie zal deze wedstrijd in groep H winnen, Zuid-Korea of Portugal?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Zuid-Korea - Portugal'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken