VS en niet Qatar moet het WK 2022 organiseren aldus Blatter

De VS of Duitsland zou het WK 2022 moeten organiseren, in plaats van Qatar. Althans, dat vindt Sepp Blatter als voormalig FIFA-voorzitter. Destijds werd het toernooi onder zijn leiding toegewezen aan de oliestaat.

10 jaar na het toewijzen van het Wereldkampioenschap aan Qatar geeft Blatter toe dat het toewijzingsproces niet eerlijk is verlopen. In 2010 won Qatar de stemming en werd het gastland voor het toernooi, terwijl de 84-jarige zelf aan het roer stond.

FIFA en Blatter verdacht van omkoping

Zijn uitspraken in een Duitse krant zijn zeer vreemd, aangezien hij jarenlang ontkend heeft dat er sprake was van omkoping. In 2015, 5 jaar na de toewijzing aan Qatar, moest Blatter vanwege verdenkingen van corruptie aftreden bij de FIFA. Onlangs werd dat bevestigd door de Amerikaanse justitie.

FIFA onder druk gezet door Frankrijk

Nu zegt de oud-voorzitter dus dat de VS, Duitsland of Japan een betere organisator zou zijn, maar dat het WK door politieke interventie aan Qatar is verzegd. Frankrijk en president Nicolas Sarkozy zouden de Wereldvoetbalbond onder druk hebben gezet.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 15-04-2020 21:45 | Bijgewerkt op: 15-04-2020 | Door: Patrick

Deel 'VS en niet Qatar moet het WK 2022 organiseren aldus Blatter'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Voormalig FIFA-voorzitter Blatter vindt dat de VS of Duitsland het WK 2022 zou moeten organiseren. In 2010 kreeg Qatar het WK toegewezen onder zijn leiding.


Over de auteur van 'VS en niet Qatar moet het WK 2022 organiseren aldus Blatter'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.