Voetbal bij Ziggo Sport

Wat hebben de Europese landen nodig om te kwalificeren?

Wat hebben de landen nodig om te kwalificeren? De laatste speelronde gaat in, en slechts twee Europese landen hebben zich gekwalificeerd voor het WK 2022.

13 landen uit Europa zullen aanwezig zijn in Qatar, en Duitsland en Denemarken zijn als enige zeker van hun plaats. Nog 8 groepswinnaars kwalificeren zich via deze kwalificatiereeks en 3 landen gaan via play-offs.

Play-offs kwalificatie

De play-offs worden gespeeld door de 10 nummers twee uit de poules, vergezeld door 2 groepswinnaars uit de Nations League.

De 7 groepswinnaars van de Nations League zijn:

  1. Frankrijk
  2. Spanje
  3. Italië
  4. België
  5. Wales
  6. Oostenrijk
  7. Tsjechië

België en Italië zijn al zeker van de tweede plaats in de kwalificatiegroep, waardoor ze niet via de UNL-route gaan.

Poule E met België

België heeft een voorsprong van 5 punten op Tsjechië en Wales. Mochten de Rode Duivels ten minste één punt pakken in de eerstvolgende wedstrijd tegen Estland, dan is men verzekerd van deelname aan het WK 2022.

Tsjechië en Wales hebben evenveel punten en het zal mogelijk op doelsaldo aankomen. De Tsjechen zijn daarbij 2 doelpunten in het voordeel. De landen treffen elkaar niet meer in de komende interlandperiode.

Poule G met Nederland

Nederland is koploper in poule G, met 2 punten voorsporng op Noorwegen en 4 op Turkije. Oranje moet dus punten pakken in beide wedstrijden om zeker te zijn van een plaats op het WK in Qatar.

Nederland en Noorwegen spelen hun laatste wedstrijd tegen elkaar, waarbij het Nederlands Elftal mogelijk voldoende heeft aan een punt.

Turkije speelt nog tegen Gibraltar en Montenegro, en zou dus de tweede plaats kunnen overnemen. Daarmee maken de Turken nog kans op deelname aan de play-offs.

Poule I met Engeland

Engeland heeft 20 punten, terwijl Polen 17 punten heeft verzameld. Gezien het schema van de Engelsen (Albanië en San Marino) is het waarschijnlijk dat men groepswinnaar wordt.

Polen speelt nog tegen Andorra en Hongarije. Met 2 punten voorsprong op Albanië hebben de Polen het in eigen hand, en anders gaat Albanië naar de play-offs.

Poule J met Duitsland

Duitsland is met 21 punten al zeker van de groepswinst, waarmee de Duitsers rechtstreeks gekwalificeerd zijn voor het WK 2022.

De nummers 2 t/m 4 liggen erg dicht bij elkaar: Roemenië heeft 13 punten en Macedonië en Armenië beide 12 punten. Het zal de laatste wedstrijden dus erg spannend worden in de strijd om de tweede plaats die recht geeft op deelname aan de play-off wedstrijden.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 09-11-2021 16:40 | Bijgewerkt op: 09-11-2021 | Door: Patrick

Deel 'Wat hebben de Europese landen nodig om te kwalificeren?'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Wat hebben de landen nodig om te kwalificeren? De laatste speelronde gaat in, en slechts twee Europese landen hebben zich gekwalificeerd voor het WK 2022.


Over de auteur van 'Wat hebben de Europese landen nodig om te kwalificeren?'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport