Wat moet je regelen voor het reizen naar Qatar voor het WK 2022?

Wat moet je regelen voor het reizen naar Qatar voor het WK 2022? Wat zijn de wetten en regels? Wat is het reisadvies voor Qatar? En hoe zit het met corona?

Het eerste WK in het Midden-Oosten is zeer interessant voor voetbalfans die willen proeven aan een andere cultuur. In een andere cultuur gelden andere regels, en Qatar is daar redelijk streng in. Houdt je aan de regels en respecteer de cultuur van het gastland, en je zal een leuke reis beleven.

De regels in Qatar zijn behoorlijk anders dan hier. Zo zijn er bijvoorbeeld voorschriften over je kleding en je gedrag. Ook is het niet overal toegestaan om alcohol te drinken.

Ticket voor de wedstrijd

Uiteraard kan je pas een wedstrijd van het WK 2022 bezoeken als je een wedstrijdticket hebt. Tickets kun je kopen via de FIFA. Meer informatie over de kaartverkoop vind je hier. 

Om Qatar in te mogen, moet je in bezit zijn van een wedstrijdticket.

Hotel of slaapplaats voor overnachting

Wil je enkele dagen in Qatar verblijven? Dan moet je een slaapplek regelen. Aangezien het gastland niet erg groot is en niet veel hotels heeft, zijn de meeste mogelijkheden om te overnachten al uitverkocht. Regel je overnachting vóórdat je de reis begint via de officiële website van het reisbureau.

Om Qatar in te mogen, moet je kunnen aantonen dat je een slaapplek hebt geregeld.

Visum / Hayya-kaart

Om Qatar te mogen bezoeken moet je in bezit zijn van een visum. Dit visum heet een Hayya-kaart.

De Hayya-kaart kun je online aanvragen en geeft je toegang tot het land, de stadions en het openbaar vervoer.

Corona en Qatar

De kleurcode van Qatar is geel. Dat betekent dat je mag reizen naar Qatar, maar dat er risico's zijn.

Iedere voetbalsupporter van 18 jaar en ouder moet de corona-app Ehteraz op zijn of haar smartphone hebben geïnstalleerd en geactiveerd.

Uiterlijk 48 uur voor vertrek moet je een negatieve PCR-test afnemen en kunnen tonen.

Een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer en in de taxi.

Paspoort voor Qatar

Je paspoort voor Qatar moet bij aankomst in het gastland nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Controleer dit dus goed en vraag eventueel tijdig een nieuw paspoort aan.

Reisverzekering voor het WK 2022

Een reisverzekering voor reizen naar het buitenland is altijd verstandig, dus ook voor de reis naar Qatar. Denk hierbij aan de dekking van medische kosten en de dekking voor het verlies van bagage.

Alcohol en drugs in Qatar

Alcohol mag alleen genuttigd worden in de fanzones en bij hotels en restaurants. In de rest van het land is alcohol verboden, evenals openbaar dronkenschap.

Drugs zijn ten strengste verboden in Qatar (ook softdrugs). Hier staan hoge straffen op!

Kledingvoorschriften

In overheidsgebouwen en op religieuze plekken moeten de schouders en knieën bedekt zijn met kleding. Ook al is het warm, je kan dus niet overal in een korte broek naar binnen stappen.

Sexualiteit in het openbaar

Qatar is vrij conservatief als het om seksualiteit gaat. Het is verboden om seksueel en lichamelijk contact te hebben in het openbaar. Ook buitenechtelijke relaties zijn strafbaar.

Verder is iedereen welkom in Qatar, maar kan er wel sprake zijn van discriminatie tegen homo's, lesbiennes en transgenders. Het is wel toegestaan om met mensen van hetzelfde geslacht een hotelkamer te delen.

Betalen in Qatar / buitenlandse valuta

De valuta van Qatar is de Qatarese rial (QAR). Met je creditcard kan je bijna overal veilig betalen. Mogelijk moet je wel in de instellingen aangeven dat betalen in het buitenland en/of een ander continent mogelijk is.

Bij de voetbalstadions en fanzones kun je meestal alleen met contant geld betalen. Overal zijn pinautomaten om contant geld op te nemen.

Skype, FaceTime en bellen via WhatsApp

In Qatar is het verboden om kritiek te hebben op de overheid, dus ook op social media. Bellen via Skype, FaceTime en WhatsApp is geblokkeerd.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 16-09-2022 16:58 | Bijgewerkt op: 16-09-2022 | Door: Patrick

Deel 'Wat moet je regelen voor het reizen naar Qatar voor het WK 2022?'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Wat moet je regelen voor het reizen naar Qatar voor het WK 2022? Wat zijn de wetten en regels? Wat is het reisadvies voor Qatar? En hoe zit het met corona?


Over de auteur van 'Wat moet je regelen voor het reizen naar Qatar voor het WK 2022?'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.