Wedstrijd tussen Schotland en Oekraïne verplaatst en Rusland tegen Polen vervallen

Vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft de FIFA besloten om de play-off wedstrijd tussen Schotland en Oekraïne te verplaatsen. Het duel tussen Rusland en Polen komt geheel te vervallen.

Oekraïne is ingedeeld in WK kwalificatie play-off pad A en Rusland in pad B. De winnaar van elk pad plaatst zich voor het Wereldkampioenschap in Qatar.

Schotland - Oekraïne verplaatst naar juni 2022

Oekraïne is het slachtoffer van de oorlog en kan onmogelijk reizen, trainen en voetballen onder deze omstandigheden. De voetbalbond had op 3 maart een verzoek ingediend bij de FIFA om de kwalificatiewedstrijd te verplaatsen. De andere landen in play-offs pad A waren het er unaniem over eens om dit verzoek te accepteren.

De wedstrijd Schotland - Oekraïne stond gepland op 24 maart, maar wordt nu in juni 2022 gespeeld. De winnaar van deze wedstrijd speelt de finale in pad A, en vanzelfsprekend wordt ook deze finale verplaatst naar een latere datum. De andere halve finale is tussen Wales en Oostenrijk op 24 maart.

Rusland - Polen komt te vervallen, Polen in finale pad B

Naar aanleiding van een eerder besluit van de FIFA om Rusland, als aanstichter van de oorlog, te verbannen uit het voetbal, komt de wedstrijd tegen Polen te vervallen.

Dit betekent dat Polen direct geplaatst is voor de finale van play-offs pad B. Deze finale wordt gespeeld op 29 maart 2022 tegen de winnaar van Zweden - Tsjechië.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 11-03-2022 09:43 | Bijgewerkt op: 11-03-2022 | Door: Patrick

Deel 'Wedstrijd tussen Schotland en Oekraïne verplaatst en Rusland tegen Polen vervallen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De play-off wedstrijd tussen Schotland en Oekraïne is verplaatst, en het duel tussen Rusland en Polen is komen te vervallen vanwege de oorlog.


Over de auteur van 'Wedstrijd tussen Schotland en Oekraïne verplaatst en Rusland tegen Polen vervallen'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.