Voetbal bij Ziggo Sport

Weer dode bij de bouw van stadions in Qatar voor het WK 2022

In Qatar is weer een dode gevallen bij de bouw van de voetbalstadions voor het WK 2022. In Doha, de hoofdstad van het gastland, overleed volgens de BBC een 40-jarige Brit. Hij is de zoveelste dode bij bouwwerkzaamheden aan de WK stadions in Qatar.

Weer dode bij de bouw van stadions in Qatar voor het WK 2022

De man viel van grote hoogte, maar zijn veiligheidssysteem werkte niet. Zijn identiteit wordt verder niet bekend gemaakt, maar de organisatie stelt een onderzoek in. 

De man uit Groot-Brittannië werkte voor een Duitse onderneming die is ingeschakeld bij de bouw van de WK 2022 stadions. Hij overleed gisteren in het Khalifa International Stadion dat gerenoveerd wordt voor het Wereld Kampioenschap voetbal.

Onlangs zei Hassan Al Thawadi, algemeen secretaris van de organisatie in Qatar, dat de werkomstandigheden voor arbeiders sterk verbeterd zijn. "We werken voortduren aan verbeteringen. Het kan misschien sneller, maar er is vooruitgang."

De Nederlandse vakbond FNV heeft de slechte omstandigheden aangekaart en heeft zelfs de FIFA voor de rechter gesleept vanwege slavernij en uitbuiting. Vorige week gaf de rechter de FIFA hierin gelijk. 

Jaarlijks vallen er volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International vele doden in Qatar bij de bouw van de stadions. Volgens de organisatie van het WK 2022 zijn er nu slechts twee doden gevallen. Volgens Al Thawadi is de kritiek op Qatar erg overdreven. De organisatie staat onder streng toezicht van onafhankelijke internationale organisaties.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 21-01-2017 09:45 | Bijgewerkt op: 21-01-2017 | Door: Patrick

Deel 'Weer dode bij de bouw van stadions in Qatar voor het WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!In Qatar is weer een dode gevallen bij de bouw van de voetbalstadions voor het WK 2022. In de hoofdstad Doha overleed een 40-jarige Brit toen hij van hoog viel.


Over de auteur van 'Weer dode bij de bouw van stadions in Qatar voor het WK 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl