Voetbal bij Ziggo Sport

Welk team heeft wat nodig om naar de knock-out fase te gaan?

Wie heeft wat nodig om door te dringen tot de achtste finales van de FIFA Wereldkampioenschap Qatar 2022. En wie is uitgeschakeld en zou binnenkort op weg naar huis kunnen zijn?

Bekijk de WK 2022 stand in de poules.

Groep A

 • Ecuador-Senegal (29 november, 16:00)
 • Nederland-Qatar (29 november, 16:00)

Nederland moet winnen of gelijkspelen om zich te kwalificeren. Ze kwalificeren zich nog steeds als ze verliezen, op voorwaarde dat Ecuador Senegal verslaat.

Ecuador moet winnen of gelijkspelen om zich te kwalificeren. Ze blijven in de strijd om zich te kwalificeren als ze verliezen en Qatar Nederland verslaat.

Senegal moet winnen om zich te kwalificeren, maar blijft in de strijd als ze gelijk spelen en Qatar wint van Nederland.

Qatar is uitgeschakeld.

Groep B

 • Wales-Engeland (29 november, 22:00) 
 • Iran-VS (29 november, 20:00)

Engeland kwalificeert zich bij winst of gelijkspel. Afhankelijk van het doelsaldo zouden de Three Lions ook door kunnen komen in een nederlaag.

Wales moet winnen om enige kans op vooruitgang te maken.

IR Iran zal gegarandeerd vooruitgang boeken als ze de VS verslaan.

Een gelijkspel zal de Iraniërs ook doorstaan, op voorwaarde dat Wales Engeland niet verslaat (in dat geval zal het doelsaldo in het spel komen).

Voor de VS is het simpel: win en ze zijn door. Verlies of gelijk en ze gaan naar huis.

Groep C

 • Saoedi-Arabië - Mexico (30 november, 20:00)
 • Polen - Argentinië (30 november, 20:00) 

Polen zal klaar zijn met een overwinning of een gelijkspel, maar zou worden uitgeschakeld door een nederlaag in combinatie met een overwinning in Saoedi-Arabië. Als Polen verliest en Saoedi-Arabië gelijk speelt, zullen de twee teams op doelsaldo uit elkaar moeten worden gehaald. Als Polen verliest en Mexico wint, wordt hun lot ook bepaald op basis van het doelsaldo.

Argentinië moet winnen om zeker te zijn van vooruitgang, terwijl een gelijkspel voldoende zou zijn als ook Mexico en Saoedi-Arabië gelijk spelen. Bij een gelijkspel in combinatie met een overwinning in Saoedi-Arabië zou La Albiceleste echter worden uitgeschakeld, en bij een gelijkspel in combinatie met een overwinning in Mexico komt de groep op doelsaldo. Argentinië ligt eruit als ze verliezen.

Saoedi-Arabië bereikt de Ronde van 16 als ze winnen. Een gelijkspel zou voldoende zijn als Polen Argentinië zou verslaan, maar als beide wedstrijden gelijk eindigen, gaan ze uit. Mocht Argentinië Polen verslaan en Saoedi-Arabië gelijk spelen, dan zal de voortgang worden bepaald op basis van het doelsaldo tussen de Europese en Midden-Oosterse partijen. Bij een nederlaag zouden ze worden uitgeschakeld.

Mexico moet winnen om enige kans te maken om in de competitie te blijven. Ze zullen zeker doorgaan als Polen wint. Als ze winnen en Argentinië en Polen gelijk spelen, komt het neer op doelsaldo met Argentinië. Mocht Argentinië winnen, dan is er een doelsaldo nodig om Mexico en Polen van elkaar te scheiden.

Groep D

 • Tunesië-Frankrijk (30 november, 16:00) 
 • Australië-Denemarken (30 november, 16:00) 

Frankrijk is al gekwalificeerd en zal bovenaan de groep staan, tenzij ze verliezen van Tunesië en Australië van Denemarken, waardoor ze op zes punten gelijk blijven met de Socceroos.

Door de overwinning kwalificeert Australië zich, terwijl een gelijkspel voldoende zou zijn, tenzij Tunesië Frankrijk zou verslaan, waardoor de Noord-Afrikaanse ploeg op doelsaldo door zou gaan.

Denemarken moet winnen van Australië en, als ze dat doen, zullen ze zich zeker kwalificeren, tenzij Tunesië Frankrijk verslaat, waardoor ze op vier punten gelijk blijven met de Carthage Eagles.

Tunesië moet Frankrijk verslaan en hopen dat Denemarken een nederlaag tegen Australië vermijdt om zich te kwalificeren.

Groep E

 • Spanje-Duitsland (27 november, 20:00)
 • Japan-Costa Rica  (27 november, 11:00)

Een overwinning zou Spanje erdoor helpen als Costa Rica niet wint van Japan.

Een overwinning zou Japan doorsturen als Duitsland niet wint van Spanje.

Als Duitsland verliest, kunnen ze zich niet meer kwalificeren als Costa Rica niet wint van Japan.

Als Costa Rica verliest, zouden ze zich niet meer kunnen kwalificeren als Duitsland niet wint van Spanje.

Groep F

 • Canada-Marokko (1 december, 16:00)
 • Kroatië-België (1 december, 16:00) 

Kroatië is door als het wint of gelijk speelt. Bij een nederlaag zouden ze Canada moeten uitschakelen om Marokko te overwinnen, in welk geval een doelsaldo nodig zou zijn om de ploeg van Zlatko Dalic te scheiden van de Atlas Lions.

Marokko is door als het wint of gelijk speelt. Bij een nederlaag zouden ze België nodig hebben om Kroatië te overwinnen, in welk geval doelsaldo vereist zou zijn om te bepalen of zij of de tweedeprijswinnaars van 2018 doorgaan naar de laatste 16.

België kwalificeert zich voor de Ronde van 16 met een overwinning op Kroatië. Bij een nederlaag worden ze uitgeschakeld. Een gelijkspel is alleen voldoende als Marokko wordt verslagen door Canada, waarbij het doelsaldo bepaalt waar de ploeg van Roberto Martinez en de ploeg van Walid Regragui eindigen in groep F.

Canada is al uitgeschakeld na het verliezen van hun eerste twee wedstrijden.

Groep G

 • Kameroen-Servië  (28 november, 11:00)
 • Brazilië-Zwitserland (28 november, 17:00)

Een nederlaag zou Servië knock-out slaan als Brazilië niet wint van Zwitserland.

Een overwinning zou Brazilië doorstaan ​​als Kameroen niet wint van Servië.

Een nederlaag zou Kameroen knock-out slaan als Zwitserland niet wint van Brazilië.

Een overwinning zou Zwitserland erdoor helpen als Servië er niet in slaagt te winnen van Kameroen.

Groep H

 • Zuid-Korea-Ghana  (28 november, 14:00)
 • Portugal-Uruguay  (28 november, 20:00)

Een overwinning zou Portugal naar de Ronde van 16 brengen.

Een nederlaag zou Ghana uitschakelen.

Uruguay en Zuid-Korea kunnen zich niet kwalificeren of worden uitgeschakeld op speeldag 2.

Lees wat er gebeurt bij een gelijke stand in de groep.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 28-11-2022 07:48 | Bijgewerkt op: 28-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Welk team heeft wat nodig om naar de knock-out fase te gaan?'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Wie heeft wat nodig om door te gaan naar de achtste finales van de FIFA Wereldkampioenschap 2022. En wie zou binnenkort op weg naar huis kunnen zijn?


Over de auteur van 'Welk team heeft wat nodig om naar de knock-out fase te gaan?'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken