Voetbal bij Ziggo Sport

Wereldkampioenschap Qatar 2022: Wie zijn de geheime favorieten?

Binnenkort is het zover en zullen voetbalfans van over de hele wereld weer reikhalzend uitkijken naar het grote spektakel. Het wereldkampioenschap voetbal in Qatar begint op 21 november 2022 en eindigt op 18 december 2022.

Waarom überhaupt die datum? Er is immers nog nooit een wereldkampioenschap in de winter gehouden. De klimatologische omstandigheden in Qatar in de zomer zouden het evenement eenvoudigweg ondraaglijk maken voor de deelnemende teams.

Nu is het ten laatste tijd om de eerste voetbalweddenschappen te plaatsen en de kansen bij de bookmakers eens van dichtbij te bekijken. Maar wie zijn de geheime favorieten voor de titel in 2022? Wie weet, misschien komt er dit jaar weer een echt voetbalwonder uit.

Wereldkampioenschap Qatar 2022: Wie zijn de geheime favorieten?

Deze teams zijn al uitgeschakeld in de kwalificatie

Zoals bekend zullen 32 nationale teams deelnemen aan de wereldkampioenschap in Qatar. Dat zal veranderen met het wereldkampioenschap voetbal van 2026 in Mexico, Canada en de VS. Het aantal deelnemende teams wordt dan verhoogd tot 64. Maar dit jaar gelden nog steeds de oude regels en helaas is een of ander team al uitgeschakeld voordat de wereldkampioenschap zelfs maar begonnen is. Een triest voorbeeld zijn de Italianen, die de reis naar Qatar niet eens hebben gemaakt door een vreemd en volkomen verrassend resultaat tegen Noord-Macedonië (0:1). Treurig maar waar, de Italianen, de voetbalnatie bij uitstek, zijn er niet eens in geslaagd zich te kwalificeren voor de wereldkampioenschap.

Andere nationale ploegen die niet door de play-offs zijn gekomen zijn Algerije, Egypte, Nieuw-Zeeland, Jamaica en Noorwegen. Natuurlijk staan er nog veel meer teams op deze lijst. De situatie zal zeker verbeteren in 2026, want dan zullen veel meer nationale ploegen kans maken op de titel. Nederland zal uiteraard vertegenwoordigd zijn, evenals de grote Europese namen zoals Duitsland, Spanje en de titelverdediger Frankrijk.

#1 Insider Tip: Spanje

De laatste jaren zijn de prestaties van Spanje in grote internationale en Europese toernooien niet helemaal bevredigend geweest. Hoewel de Spaanse eerste divisie vol supersterren zit, heeft de nationale ploeg nog geen bijzondere overwinningen kunnen boeken. Met name coach Luis Enrique baart opzien bij de Spaanse nationale ploeg sinds hij in 2018 de scepter zwaaide.

Systeemveranderingen, meer tactische variabelen en een uitstekende coachingstijl die ook bij de spelers in goede aarde valt, zorgen eindelijk weer voor aantrekkelijk Spaans voetbal. Misschien zelfs een insiders tip voor de titel? Hoe goed het Spaanse nationale team in staat is om andere WK favorieten te verslaan blijkt wel uit de overwinning tegen Duitsland in de Nations League met een geweldig resultaat van 6:0. Dus online weddenschap fans moeten Spanje zeker op hun radar hebben.

#2 Insider Tip: Nederland

Toegegeven, op het internationale toneel zag het er de laatste jaren ook niet bepaald rooskleurig uit voor Nederland. Maar de tijden zijn veranderd. De voetbalwereld moet nu weer op "Oranje" rekenen. De laatste keer dat Oranje een geweldige voorronde speelde op het Europees kampioenschap van 2021, plaatste het zich duidelijk voor de ronde van 16. Maar toen werden ze verrassend knock-out geslagen door de Tsjechische Republiek.

Nieuwe coach, nieuw geluk en nieuwe motivatie voor het Nederlands elftal. Hier kunt u het huidige speelschema bekijken. Coach Louis van Gaal zal zijn team zeker in de best mogelijke positie brengen voor het WK in Qatar. Oranje heeft immers ook enkele wereldsterren zoals Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Memphis Depay. De kwaliteit van het nationale team zal in 2022 zeker geen rol spelen.

#3 Insider Tip:  Portugal

De bookmakers beschouwen hem meer als een "geheime tip", maar de verantwoordelijken in Portugal hebben het zelfs over de titel. Alles draait om de spits Cristiano Ronaldo, die met zijn 37 jaar waarschijnlijk over zijn hoogtepunt heen is. Vooral in de aanval ontbreekt het de Portugezen zeker niet aan offensieve kracht. Namen als Bernardo Silva, Diogo Jota, Bruno Fernandes en Rafael Leáo zullen waarschijnlijk voor veel verwarring zorgen in het strafschopgebied van de tegenstander. Nogmaals, de kwaliteit van de ploeg is topklasse en alle spelers staan onder contract bij clubs met een grote naam. Zal het dit jaar lukken voor Portugal en zal Cristiano Ronaldo in Qatar zijn eerste WK-titel winnen?

#4 Insider Tip:  Duitsland

Het Duitse nationale elftal is nauwelijks een favoriet, maar eerder een tip voor ingewijden. Vooral de laatste vier jaar waren teleurstellend. Op het WK van 2018 moesten ze in de voorronde naar huis, en op het EK van 2021 werden ze in de ronde van 16 uitgeschakeld. Onlangs versloeg Spanje Duitsland met 6-0 in de Nations League. Maar nu heeft een nieuwe coach de teugels in handen genomen en is het team aan het heropbouwen. Hansi Flick heeft de kwalificatie voor Qatar met zijn team zonder problemen doorstaan. Als hij greep kan krijgen op de schijnbaar wat instabiele defensie, zou Duitsland heel ver kunnen komen. Het team is een toernooiteam bij uitstek.

#5 Insider Tip:  België

Het Belgische nationale elftal is altijd goed voor een verrassing. Momenteel op de tweede plaats op de FIFA-wereldranglijst, maar toch eerder een geheime favoriet. Niemand gelooft echt dat België opnieuw de coup van 2018 zal herhalen en dat de ploeg de finale zal halen. De play-offs werden echter beheerst door de Belgen en de supersterren rond Kevin de Bruyne zullen waarschijnlijk de laatste kans krijgen om de titel te winnen. Vooral wat de marktwaarde betreft, is de ploeg nogal "ontnuchterend".

Natuurlijk, Youri Tielemans, Leander Dendoncker en Timothy Castagne zijn maar een paar sterren, maar afgezien van de "uitglijders" op het WK 2018 en enkele eerdere jaren, stond de Belgische nationale ploeg er eerder niet om bekend internationale titels mee naar huis te kunnen nemen. Kan België in 2022 opnieuw een staatsgreep plegen en de finale van het WK halen?

Twee nationale teams zijn favoriet

Als titelverdediger is Frankrijk terecht de favoriet om de titel in Qatar te winnen. In 2016 werden de Fransen tweede op het Europees kampioenschap, en in 2018 zegevierden ze in de finale tegen België om de wereldkampioenschap te winnen. Met een marktwaarde van meer dan een miljard euro op de transfermarkt hebben de Fransen een van de beste ploegen op dit WK. Maar alleen in theorie, want ondanks het feit dat Frankrijk de favoriet is, heeft het bij de laatste 16 van het Europees kampioenschap van 2021 al een flater geslagen tegen Zwitserland. Is dit een aanwijzing dat een van de geheime favorieten de titel zal winnen? Zeker niet, Frankrijk is een duidelijke favoriet en zal het waarschijnlijk ver schoppen. De huidige kansen van de bookmakers spreken ook in het voordeel hiervan.

Maar Brazilië is ook duidelijk in de rol van favoriet. De Brazilianen hebben tot nu toe precies vijf titels gewonnen - een absoluut record in een wereldwijde vergelijking. Natuurlijk draait alles, zoals altijd, om de supersterren, met ster Neymar Junior die een overheersende rol speelt in het Braziliaanse team. Bovenal moet deze speler nog een WK-titel winnen en de verantwoordelijken in Brazilië gaan met grote ambities en verwachtingen het komende toernooi in. Maar niet alleen Neymar Junior maakt deel uit van het Braziliaanse team, ook vele andere topspelers zoals Fabinho en Gabriel Jesus staan garant voor opwinding op het veld.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 25-07-2022 19:47 | Bijgewerkt op: 25-07-2022 | Door: Patrick

Deel 'Wereldkampioenschap Qatar 2022: Wie zijn de geheime favorieten?'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Wie zijn de geheime favorieten voor de titel in 2022? Wie weet, misschien komt er dit jaar weer een echt voetbalwonder uit.


Over de auteur van 'Wereldkampioenschap Qatar 2022: Wie zijn de geheime favorieten?'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken