Voetbal bij Ziggo Sport

WK 2022 in Qatar niet in de winter vanwege de Olympische Winterspelen

Het WK 2022 in Qatar zal niet plaatsvinden in januari of februari uit respect voor de Olympische Winterspelen. Dit zei FIFA voorzitter Blatter onlangs. Ook gaf hij aan positief te zijn over de acties die Qatar heeft ondernomen omtrent de werkomstandigheden van arbeiders.

WK 2022 in Qatar niet in de winter vanwege de Olympische Winterspelen

Bij dit interview was ook de directeur van de Qatar 2022 Supreme Committe, Sheikh Mohammed, aanwezig. Volgens hem zijn overheidsinstanties en het bedrijfsleven druk bezig met het verbeteren van de omstandigheden en rechten van arbeiders van de WK stadions in Qatar.

Seph Blatter sprak namens de FIFA met de hoogste politieke authoriteiten om zijn missie van drie punten te vervullen. Het eerste punt is om te bevestigen dat het WK 2022 in Qatar gespeeld zal gaan worden. Het staat volledig buiten twijfel dat de beslissing die is genomen op 2 december 2010 teruggedraaid zal gaan worden. Alle WK wedstrijden zullen dus gewoon afgewerkt gaan worden in de oliestaat.

Het tweede punt gaat over de temperatuur in de zomer in Qatar. Er wordt veel gediscussieerd over het mogelijk verplaatsen van het WK voetbal vanwege de extreme hitte. Volgens de organisatie is Qatar bereid en in staat om het Wereld Kampioenschap voetbal in juni of juli te organiseren, waarbij men gebruik gaat maken van airconditioning in de voetbalstadions. Uiteraard is het beter om het WK 2022 op een andere tijd in het jaar te houden. De FIFA zal met verschillende partijen overleggen welke datum het beste is voor de openingswedstrijd. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de mediapartners en de economische partners.

Het derde punt van Blatter betreft de problemen in Qatar met de arbeidsomstandigheden. De Supreme Committee gaf een presentatie aan de FIFA voorzitter, waarin men aangaf dat het gastland de afgelopen maanden druk bezig is geweest met het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van arbeiders in en rondom de stadions en accommodaties. Daarbij zijn ook verschillende wetswijzigingen doorgevoerd. Momenteel wordt een appartement gebouwd waarin 60.000 arbeiders kunnen overnachten.

Qatar heeft reeds contact gehad met het Building and Wood Workers International (BWI) en met de International Labour Organisation (ILO). Deze internationale organisaties komen op voor de rechten van arbeiders en eisen verbetering van het gastland. Het WK voetbal duurt nog 9 jaar, maar volgens Blatter is Qatar op de juiste weg richting het WK in 2022.

Volgens Sheikh Mohammed bin Hamad bin Khalifa Al Thani, directeur van het Qatar 2022 Supreme Committe, heeft men geboden op de organisatie van het Wereld Kampioenschap voetbal in de zomer. Desondanks zal Qatar ook bereid zijn om het WK voetbal op een ander tijdstip te organiseren. Al met al wordt het volgens hem een fantastisch WK voetbal in 2022.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 09-11-2013 11:00 | Bijgewerkt op: 09-11-2013 | Door: Patrick

Deel 'WK 2022 in Qatar niet in de winter vanwege de Olympische Winterspelen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het WK 2022 in Qatar zal niet plaatsvinden in januari of februari uit respect voor de Olympische Winterspelen. Ook werd gesproken over arbeidsomstandigheden.


Over de auteur van 'WK 2022 in Qatar niet in de winter vanwege de Olympische Winterspelen'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport