WK 2022 kwalificatie Afrika wedstrijden 1e ronde

De WK 2022 kwalificatie voor Afrika is begonnen. 28 landen strijden tegen elkaar in de eerste ronde van deze kwalificatiereeks.

Eerste ronde WK kwalificatie Afrika

De 28 laagst genoteerde landen van Afrika spelen de eerste kwalificatieronde. Tijdens de loting werden telkens twee landen aan elkaar gekoppeld, die onderling gaan uitmaken wie door gaat naar de tweede fase.

De wedstrijden van de Afrikaanse kwalificatie worden gespeeld tussen 2 en 10 september 2019.

WK 2022 kwalificatie Afrika wedstrijden 1e ronde

Tweede ronde WK kwalificatie Afrika

14 winnaars van de eerste ronde voegen zich bij de beste 26 Afrikaanse landen. Deze groep landen is vrijgesteld van het spelen van de voorrondes. 

In totaal zullen 40 landen verdeeld worden over 10 groepen van 4 landen, waarvan de 10 winnaars door gaan naar de laatste ronde.

Derde ronde WK kwalificatie Afrika

De 10 winnaars uit de tweede ronde worden middels loting aan elkaar gekoppeld. De 5 winnaars van deze onderlinge duels hebben een ticket verdiend voor het Wereld Kampioenschap 2022.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 01-08-2019 20:00 | Bijgewerkt op: 01-08-2019 | Door: Patrick

Deel 'WK 2022 kwalificatie Afrika wedstrijden 1e ronde'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De WK 2022 kwalificatie voor Afrika is begonnen. 28 landen strijden tegen elkaar in de eerste ronde van deze kwalificatiereeks richting het WK in Qatar.


Over de auteur van 'WK 2022 kwalificatie Afrika wedstrijden 1e ronde'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.