Gratis e-Boekhouden.nl

WK 2022 mogelijk in meerdere landen

Aan het Wereld Kampioenschap 2022 zullen mogelijk 48 landen deelnemen, in plaats van de huidige 32 landen. Ook zullen meerdere landen gastland zijn voor het voetbaltoernooi.

Het WK 2022 is toegewezen aan Qatar, maar als het aan FIFA-voorzitter Gianni Infantino ligt zullen ook omliggende landen het toernooi mogen organiseren. "Als voetbal ervoor zorgt dat de dromen van voetbalfans waarheid worden, kunnen we ook wedstrijden in omliggende landen in het Midden Oosten organiseren", zei Infantino.

Eerder heeft de voorzitter al aangegeven voorstander te zijn van een groter toernooi. Daarbij zal het aantal deelnemers toenemen van 32 naar 48 landen. De wedstrijden zullen in omliggende landen gespeeld kunnen gaan worden.

Qatar heeft echter niet zo'n goede band met buurlanden Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië en Bahrein. Door het verbindende effect van voetbal, hoopt de FIFA de relatie iets te verbeteren. 

Tot nu toe nemen 'slechts' 32 landen deel aan het WK voetbal in Qatar.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 04-12-2018 21:00 | Bijgewerkt op: 04-12-2018 | Door: Patrick

Deel 'WK 2022 mogelijk in meerdere landen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Aan het WK 2022 zullen mogelijk 48 landen deelnemen, in plaats van de huidige 32 landen. Ook zullen meerdere landen gastland zijn voor het voetbaltoernooi.


Over de auteur van 'WK 2022 mogelijk in meerdere landen'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl