WK in Qatar definitief met 32 deelnemers

Het Wereldkampioenschap 2022 in Qatar zal gewoon gespeeld worden met 32 deelnemers. Eerder sprak de FIFA over een mogelijke uitbreiding naar 48 teams.

Een intern onderzoeksteam van de wereldvoetbalbond heeft in opdracht van de FIFA en Qatar onderzocht of het haalbaar was om het voetbaltoernooi in 2022 uit te breiden van 32 naar 48 deelnemers, waarbij ook buurlanden betrokken zullen zijn.

Naar aanleiding van dit onderzoek en uitvoerige gesprekken met de belanghebbenden, komt de FIFA tot de conclusie dat een uitbreiding niet haalbaar is op deze korte termijn. Buurlanden willen bijvoorbeeld niet samenwerken met Qatar.

Vervolgens heeft men gekeken of het voorstel alsnog haalbaar is, als de FIFA bepaalde voorwaarden versoepelde. Wederom is men tot de conclusie gekomen dat de voorbereiding al in een dusdanig stadium is, dat een uitbreiding tot enorme logistieke problemen gaat zorgen.

De deadline om tot een definitief besluit te komen is in juni 2019, maar op basis van de bestaande conclusies gaat de FIFA niet verder onderzoeken of het WK 2022 uitgebreid kan worden.

Kortom, het Wereldkampioenschap in Qatar wordt gewoon gespeeld met 32 deelnemers.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 23-05-2019 10:15 | Bijgewerkt op: 23-05-2019 | Door: Patrick

Reageer op 'WK in Qatar definitief met 32 deelnemers'


Meer reacties tonen


Deel 'WK in Qatar definitief met 32 deelnemers'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het Wereldkampioenschap 2022 in Qatar zal gewoon gespeeld worden met 32 deelnemers. Eerder sprak de FIFA over een mogelijke uitbreiding naar 48 teams.