Zorgverzekering vergelijken

WK in Qatar wordt beste ooit volgens Infantino

Het Wereld Kampioenschap 2022 in Qatar wordt het beste toernooi ooit, volgens FIFA-voorzitter Gianni Infantino. Rusland organiseerde het beste voetbalevenement tot nu toe, maar Qatar moet daar nog een schepje bovenop doen.

Volgens de voorzitter van de FIFA moet elk WK voetbal weer beter zijn dan de vorige. Elk toernooi moet een vooruitgang zijn, zoals nieuwe technologieën en ervaringen voor supporters. 

WK Qatar in de winter

Het WK in Qatar wordt in de winter gespeeld, vanwege de hitte in de zomer. Het WK 2022 wordt gespeeld van 21 november t/m 18 december. In de winter is het ongeveer 20 graden in het gastland en dat is de perfecte temperatuur om te voetballen.

Zeer compact WK 2022

Doordat Qatar maar 180 kilometer lang is, liggen alle stadions op korte afstand van elkaar. Voetbalfans hoeven maximaal een uur te rijden tussen de voetbalarena's. Ondanks dat het land klein is en er erg veel bezoekers zullen komen, denkt Infantino dat de infrastructuur goed op orde is.

Mensenrechten in Qatar

Ook heeft het aankomende Wereld Kampioenschap in het Arabische land gezorgd voor betere mensenrechten. Omdat er veel doden zijn gevallen bij het bouwen van de stadions, kreeg de organisatie en het gastland veel kritiek. 

Arbeiders kregen weinig loon, moesten lang werken onder hete en onveilige omstandigheden en de huisvesting was ondermaats. Qatar heeft vervolgens veel gedaan om deze omstandigheden te verbeteren.

Ook Gianni Infantino ziet in dat de arbeidsomstandigheden in het verleden niet al te best waren. Hij geeft aan dat de discussies enorm bijgedragen hebben aan de sociale omgang tussen mensen in Qatar. Zonder het WK voetbal was er nooit een discussie geweest.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 25-11-2018 11:30 | Bijgewerkt op: 25-11-2018 | Door: Patrick

Deel 'WK in Qatar wordt beste ooit volgens Infantino'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het Wereld Kampioenschap 2022 in Qatar is positief voor de mensenrechten in het Arabische land. Volgens FIFA-voorzitter Infantino wordt dit het beste WK ooit.


Over de auteur van 'WK in Qatar wordt beste ooit volgens Infantino'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport