Gratis e-Boekhouden.nl

De oudste spelers op het Wereldkampioenschap voetbal

Wie zijn de oudste spelers op het Wereldkampioenschap voetbal? Er zijn een speciaal soort individuen (voornamelijk keepers) die nog steeds hun vak uitoefenden op het grootste podium en hier is een blik op de oudste voetballers in de WK-geschiedenis.

1. Essam El-Hadary (45 jaar, 161 dagen)

Egypte - Saoedi-Arabië – 25 juni 2018

Na nederlagen in hun eerste twee wedstrijden op de FIFA Wereldbeker 2018, wat voor het eerst in 28 jaar een enigszins teleurstellende terugkeer naar de finale markeerde, had Egypte niet veel reden om te juichen op weg naar de laatste wedstrijd met Saoedi-Arabië. Dat was totdat de teamformulieren werden ingeleverd en een altijd aanwezige van hun drievoudige Africa Cup of Nations-succes van 2008-2012 zijn plaats tussen de doelpalen innam toen doelman Essam El-Hadary de oudste speler in een WK-geschiedenis werd, evenals de oudste om hun debuut te maken.

Het was ook niet bepaald een rustige dag op kantoor voor El-Hadary, die in actie werd geroepen om een strafschop in de eerste helft te redden (waardoor hij de eerste Afrikaan was die een strafschop redde tijdens de WK-finale), hoewel hij dat niet was. geluk met een seconde op slag van rust, waarbij Egypte uiteindelijk een 2-1 nederlaag leed in Volgograd.

El-Hadary maakte zijn internationale debuut in 1996, tien maanden voordat het jongste lid van het WK-team van Egypte in 2018 werd geboren. het toernooi drie keer.

De oudste spelers op het Wereldkampioenschap voetbal

2. Faryd Mondragon (43 jaar, 3 dagen)

Colombia - Japan – 24 juni 2014

Met de Colombiaanse overwinning en kwalificatie voor de knock-outfase verzekerd in hun laatste wedstrijd in de groepsfase tegen Japan, stond hoofdcoach José Pékerman Faryd Mondragón nog een laatste moment in de zon toe, want met nog vijf minuten te gaan werd de doelman de toenmalige oudste speler ter wereld Beker spel.

Gelukkig voor de Colombiaanse shothopper heeft hij nog steeds één sleutelrecord. Nadat hij deel uitmaakte van de Colombiaanse ploeg voor het WK 1998 in Frankrijk (waarin hij alle drie de groepsfasewedstrijden startte), is Mondragón's achterstand van 15 jaar en 363 dagen sinds zijn laatste optreden in de finale nog steeds de langste die een speler ooit heeft gehad. te wachten tussen twee WK-wedstrijden.

Voor Mondragón zou dit de ultieme laatste buiging zijn. Uitschakeling in de kwartfinales door Brazilië (met zijn stoel weer lekker opgewarmd op de bank) zorgde ervoor dat hij zijn afscheid van alle voetbal aankondigde, nadat hij zijn eerste internationale optreden tegen Venezuela had gemaakt in 1993 nadat hij vorig jaar was opgenomen in hun Olympische selectie.

Lees de oudste spelers die scoorden tijdens het WK voetbal.

3. Roger Milla (42 jaar, 39 dagen)

Kameroen -  Rusland - 12 juni 1994

Hier twee platen voor de prijs van één. Niet alleen werd Roger Milla de destijds oudste speler in de WK-geschiedenis, de spits kwam ook op het wedstrijdformulier met de troostgoal in de 6-1 nederlaag tegen Rusland (je weet wel, dezelfde wedstrijd waarin Oleg Salenko vestigde het record voor de meeste doelpunten van een individuele speler op vijf) om de oudste doelpuntenmaker te worden, een record dat hij nog steeds heeft. Het zou het laatste doel blijken te zijn van Milla's lange internationale spelerscarrière die zes jaar eerder leek te zijn geëindigd op de ietwat jeugdige leeftijd van 36.

Alleen de smeekbeden van de president van Kameroen zorgden ervoor dat hij uit zijn pensioen kwam om deel te nemen aan de Wereldbekercampagne van Les Lions Indomitable in 1990 in Italië en daarmee de aandacht van de wereld te trekken met zijn goals en op hoekvlaggen gebaseerde vieringen, waardoor ze het eerste Afrikaanse land ooit werden dat bereiken de kwartfinales waar ze werden uitgeschakeld door Engeland. Milla's doelpunten maakten van hem de oudste doelpuntenmaker ooit van een WK-finale-doelpunt, maar dit optreden was slechts genoeg om destijds de oudste outfield-speler te worden (zoals we binnenkort meer zullen ontdekken). Maar door terug te komen in 1994, zou hij het doel stellen om verslagen te worden door een algehele speler.

Milla zou zijn carrière beëindigen nadat hij 77 keer voor Kameroen had gespeeld nadat hij in 1973 debuteerde en 43 doelpunten scoorde. Zijn WK-debuut kwam in 1982 en begon in alle drie de wedstrijden in de groepsfase. Na het WK van 1994 bleef Milla nog twee seizoenen in Indonesië spelen voordat hij eindelijk zijn carrière stopzette.

Nu vraag je je misschien af waar Pelé voorkomt op de lijst van oudste spelers in de WK-geschiedenis. Welnu, de laatste wedstrijd van de Braziliaanse ster was in de finale van 1970 tegen Italië in Mexico, waar hij ook de openingstreffer scoorde van een 4-1 overwinning. Maar Pelé was toen nog maar 30 jaar oud, dus niet eens het overwegen waard als het op deze lijst aankomt.

4. Klopje Jennings (41 jaar oud)

Noord-Ierland - Brazilië – 12 juni 1986

Wat een manier om je 41e verjaardag te vieren: voor de laatste keer spelen in een WK-finale en daarbij een nieuw record neerzetten voor de oudste speler die dit heeft gedaan. Het enige probleem voor Pat Jennings is dat hij een Braziliaans team tegenkwam dat in hun eigen stemming was om te feesten – drie voorbij de jarige in Mexico.

Enigszins bizar, Jennings had zich teruggetrokken uit het competitievoetbal na het seizoen 1984-1985 nadat hij door John Lukic als nummer één van Arsenal was vervangen, maar hij bleef spelen voor het reserveteam van de voormalige club Tottenham Hotspur om de wedstrijd scherp te houden.

Tijdens een illustere carrière waarin hij werd aangekondigd als een van de beste keepers aller tijden, speelde Jennings in meer dan 1.000 wedstrijden op het hoogste niveau, waaronder 119 voor Noord-Ierland (de tweede meeste in de geschiedenis van het land achter Steven Davis). De beroemde Jennings kwam ook op het wedstrijdformulier in de Charity Shield van 1967 toen hij speelde voor Tottenham Hotspur, met een langeafstandsschop uit zijn eigen strafschopgebied die stuiterde over het hoofd van Manchester United-shot-stopper Alex Stepney.

5. Peter Shilton (40 jaar en 292 dagen)

Engeland - Italië – 7 juli 1990

Ondanks dat hij zijn debuut in de WK-finale pas maakte toen hij 32 jaar oud was, maakte Peter Shilton de verloren tijd zeker goed. De laatste van zijn 17 optredens was in 1990 in de play-offs voor de derde plaats, die zou eindigen in een nederlaag voor Engeland en Shilton, die zich terugtrok uit het internationale voetbal nadat de wedstrijd 125 keer voor zijn land had gespeeld, nog steeds de algemene recordhouder voor de Three Leeuwen.

Als je denkt aan Shilton's opvallende momenten tijdens WK-toernooien, zal de focus uiteraard gericht zijn op ofwel 'The Hand of God'-goal tegen Argentinië of zijn 'pogingen' om penalty's te redden tijdens de halve finale van 1990 tegen West-Duitsland (strafreddingen waren niet zijn sterke punt tijdens zijn internationale carrière, waarbij hij er in 1985 slechts één wist te stoppen). Maar het is de moeite waard om te onthouden dat Shilton tijdens zijn drie finale-optredens 10 keer de nul hield - een gezamenlijk record dat hij behaalde naast de Franse Fabien Barthez.

1990 was echter niet het einde van Shilton's carrière. Hij bleef competitievoetbal spelen tot het seizoen 1996-1997 voor de toenmalige derdeklasser Leyton Orient, waar hij op 47-jarige leeftijd zijn 1000e Engelse Football League-wedstrijd speelde voordat hij uiteindelijk met pensioen ging aan het einde van de campagne. Helaas zou Shilton nooit in de Premier League verschijnen, hoewel hij wel op de bank zat voor West Ham United en Coventry City.

Nu we het hebben gehad over de oudste spelers die hebben gespeeld en gescoord in een WK-finale, is het niet meer dan eerlijk om kort de oudste speler te noemen die het WK heeft gewonnen. Die eer komt toe aan de Italiaan Dino Zoff, die Italië naar de overwinning leidde in het toernooi van 1982 in Spanje.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 21-11-2022 08:52 | Bijgewerkt op: 21-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'De oudste spelers op het Wereldkampioenschap voetbal'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Wie zijn de oudste spelers op het Wereldkampioenschap voetbal? Op deze pagina staat de top 5 van oudste voetballers op een WK. De oudste was 45 jaar en 161 dagen.


Over de auteur van 'De oudste spelers op het Wereldkampioenschap voetbal'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken