Gratis e-Boekhouden.nl

De Workers Welfare Standards verbeteren de arbeidsomstandigheden in Qatar

De FIFA is zich volledig bewust van de situatie omtrent rechten van arbeiders in Qatar. Daarom wil de wereldvoetbalbond samen met belanghebbenden werken aan het verbeteren van deze omstandigheden in het gastland voor het WK 2022. Men is zich ervan bewust dat alle ogen op de wereld zijn gericht op het voetbal in Qatar.

De Workers Welfare Standards verbeteren de arbeidsomstandigheden in Qatar

Al sinds 2011 hebben experts van de FIFA contact met de hoogste autoriteiten van Qatar, inclusief Amnesty International, waarbij ze discussiëren over de wijze waarop duurzame verbetering van arbeidsomstandigheden wordt bereikt. Bij de bouw van de voetbalstadions voor het WK voetbal zijn al verschillende doden gevallen.

De FIFA heeft daarom nieuwe regels samengesteld in de Worker's Welfare Standards. Dit zijn internationale normen omtrent arbeidsomstandigheden, huisvesting en loon. Deze standaard wordt ook bindend voor alle ondernemingen die zijn betrokken bij de bouw van stadions en accommodaties in Qatar. Ook wil de FIFA dat andere bouwplaatsen in het land zich aan de regels houden.

De Worker's Welfare Standards

Het Supreme Committe for Delivery and Legacy is een organisatie die verantwoordelijk is voor het opleveren van de stadions en andere gebouwen en infrastructuur voor het Wereld Kampioenschap 2022. In maart 2013 werden de eerste regels van de Worker's Welfare Standards opgesteld. In 2014 werd deze standaard nogmaals bijgesteld. De Workers' Welfare Standards zijn een set van contractueel bindende regels die ervoor zorg dragen dat aannemers en onderaannemers werken in lijn met de internationale regels omtrent arbeidsomstandigheden.

In aanvulling op de standaard onderzoekt de FIFA regelmatig op eigen initiatief de arbeidsomstandigheden in en rondom de voetbalstadions in Qatar.

Momenteel zijn 5 stadions in aanbouw voor de wedstrijden van het WK 2022. Op 4 november 2015 zijn bij de bouw 3.694 werknemers betrokken die allen 10,4 miljoen uren gewerkt hebben.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 01-12-2015 12:30 | Bijgewerkt op: 01-12-2015 | Door: Patrick

Deel 'De Workers Welfare Standards verbeteren de arbeidsomstandigheden in Qatar'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De Worker's Welfare Standards zijn een set van regels die ervoor zorgen dat aannemers werken in lijn met de internationale regels omtrent arbeidsomstandigheden.


Over de auteur van 'De Workers Welfare Standards verbeteren de arbeidsomstandigheden in Qatar'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken