Zorgverzekering vergelijken

Europese kwalificatierondes voor het WK 2022

De kwalificatierondes voor het WK 2022 in Qatar zijn in enkele continenten al onderweg, maar tot nu toe is nog niet duidelijk welke landen hun continent gaan vertegenwoordigen in de Golfstaat. Alle mogelijkheden liggen nog open!

Dit maakt het natuurlijk extra spannend, maar ook nog erg onzeker als je zin hebt om te gokken op het WK. We moeten nog even geduld hebben tot de kwalificatierondes over de hele wereld voltooid zijn. De kwalificatierondes zijn erg belangrijk voor de uiteindelijke uitkomst van het WK, maar waarom is dit en hoe werken ze precies?

Waarom zijn de kwalificatiewedstrijden belangrijk?

Het WK in Qatar in 2022 zal definitief met 32 teams worden gespeeld. Deze teams komen uit alle de zes mogelijke continenten, waarvoor een bepaald aantal plaatsen beschikbaar zijn. Het WK is het grootste voetbal evenement ter wereld, en dus zijn alle landen gebrand om zich in de eerste plaatst te kwalificeren voor het hoofdtoernooi.

Hiervoor moeten ze eerst in hun eigen content in groepsvorm spelen. De team die het hier het beste doen gaan uiteindelijk door naar het hoofdtoernooi. De groep waarin een land terecht komt, is ook zeer bepalend voor de kansen die het land heeft om het uiteindelijk tot de finale te schoppen. Een goede kennis over de sterktes en prestaties van de andere landen van de groep zijn al bepalend voor de kansen die een land heeft om het eindtoernooi te halen en uiteindelijk wereldkampioen te worden.

Hoe werken de kwalificatierondes in Europa precies?

In Europa zullen 55 teams meedingen naar de slechts 13 plaatsen van UEFA voor het WK. De eerste tien plaatsen gaan naar de winnaars van elk van de 10 groepen waarin de 55 teams worden onderverdeeld. Vanwege het oneven aantal van het totale aantal teams, zullen sommige groepen uit 5 en andere uit 6 landen bestaan. De vier teams die de 2020-2021 UEFA Nations League winnen, zullen in de kleinere groepen zitten zodat ze binnen hun groep iets minder onder druk komen te staan.

Uit elk van de 10 groepen komt vervolgens een winnaar die automatisch doorgaat naar het WK. Daarmee blijven er nog 3 plaatsen over die worden verdeeld in de play-offs tussen de 10 runner-up teams en de twee landen die het hoogst staan in de 2021-22 UEFA Nations League ranking. Uit de play-offs komen vervolgens 3 winnaars.

De kwalificatierondes en play-off wedstrijden kunnen al goed laten zien welke teams sterk zijn dit seizoen. Ook bepalen ze in welke groep het Nederlandse team terecht komt, als we ons dit jaar kwalificeren uiteraard, maar daar gaan we natuurlijk op wedden.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 30-07-2019 19:00 | Bijgewerkt op: 30-07-2019 | Door: Patrick

Deel 'Europese kwalificatierondes voor het WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Kwalificatierondes voor het WK 2022 in Qatar zijn al onderweg, maar het is nog niet bekend wie hun continent vertegenwoordigen. 32 landen plaatsen zich.


Over de auteur van 'Europese kwalificatierondes voor het WK 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl