Nederland moet WK 2022 Boycotten volgens enkele politieke partijen

Er is in de laatste weken heel wat te doen over het wereldkampioenschap voetbal van 2022 in Qatar. De berichten van de Engelse krant The Guardian over minstens 6.500 doden bij het bouwen van verschillende stadions hebben heel wat los gemaakt.

Er kwamen reacties vanuit alle hoeken van de wereld, natuurlijk van de Nederlandse voetbal analisten, maar ook politici spraken zich uit over de kwestie.

Nederland moet WK 2022 boycotten

In het verkiezingsprogramma NPO op 3 waren Gert-Jan Segers (leider Christen Unie) en Sigrid Kaag (leidster D66) te gast. Segers deed hier uitspraken over het WK en waarom Nederland het WK beter kon boycotten. Hij kreeg hierin bijval van mevrouw Kaag.

Ook in een uitgebreider interview voor de radio deed Segers uitspraken over het WK voetbal in Qatar. “Welke discussie wil je nog voeren als er 6.500 graven liggen. Ik denk dat het dan tijd is om een statement te maken. De eerste verantwoordelijkheid ligt bij de KNVB, die zouden kunnen praten met andere voetbalbonden. Daarnaast ligt er verantwoordelijkheid bij spelers, willen zij daar wel spelen? Er ligt ook een verantwoordelijkheid bij het Nederlandse kabinet, wil je wel een afvaardiging sturen en dat de koning en ministers daar op de tribune zitten. Ik weet dat het een hele hoge prijs zou zijn, maar als je niet nu een statement maakt wanneer dan wel?”

Ook deed hij uitspraken over of er vreugde kan zijn bij een winnend team “Wil je dan feest vieren, en ooit terugkijken op een qua voetbal geslaagd toernooi, maar wel op een toernooi dat op zijn minst 6.500 doden heeft gekost? Ik kan me niet voorstellen dat iemand daar met enige trots op terug kan kijken”.

Of er uiteindelijk iets met zijn uitspraken gedaan word, en of de KNVB terug komt op de kwestie is nog onduidelijk.

WK Kwalificatie begint in maart

De kwalificatie van het WK in Qatar voor Europese landen zal later deze maand beginnen. De eerste wedstrijden zijn op 24 maart, ook Nederland komt die dag in actie. Nederland speelt haar eerste duel in en tegen Turkije.

Bij de beste goksites kan je nu al inzetten op deze wedstrijd, deze laten zien dat Nederland de favoriet is. Het zal een drukke week voor het nationaal elftal zijn, ze spelen op 27 maart hun tweede duel in de kwalificatie reeks tegen Letland, en drie dagen daarna hun 3e duel tegen Gibraltar.

De overige twee teams in de poule van Nederland zijn Noorwegen en Montenegro.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 04-03-2021 20:00 | Bijgewerkt op: 04-03-2021 | Door: Patrick

Deel 'Nederland moet WK 2022 Boycotten volgens enkele politieke partijen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!



Nederland moet WK 2022 Boycotten volgens enkele politieke partijen.


Over de auteur van 'Nederland moet WK 2022 Boycotten volgens enkele politieke partijen'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.