Zorgverzekering vergelijken

Qatar bouwt groene stadions voor duurzaamheid na het WK 2022

De voetbalstadions in Qatar zullen duurzaam gebouwd worden en zullen de omgeving en het milieu niet teveel belasten. De FIFA gelooft dat het een verantwoordelijkheid heeft om het milieu en de omgeving te beschermen. Het WK voetbal mag zo min mogelijk impact hebben om de omgeving in Qatar. Als internationale organisatie neemt het de verantwoordelijkheid serieus en zoekt het samen met andere organisaties naar verbeteringen.

Qatar bouwt groene stadions voor duurzaamheid na het WK 2022

Tijdens het evenement benadrukte secretaris generaal Hassan Al Thawadi het belang van het afleveren van een duurzaam voetbaltoernooi die passen in het nationale ontwikkelingsplan van Qatar. “De ontwikkeling van een duurzaam milieu is één van de pijlers voor het bouwen aan een betere toekomst voor de komende generaties, zoals ook staat in de Qatar National Vision 2030. Om dit te bereikten moeten we duurzamer zijn dan de oorspronkelijke plannen en doordringen tot de alledaagse werkzaamheden in alle speelsteden.”

Al Thawadi dankt de Gulf Organisation voor het onderzoek en de ontwikkeling van duurzame methoden die gebruikt kunnen gaan worden voor het WK voetbal in 2022. Deze methoden zijn een mijlpaal op de weg naar een duurzaam Wereld Kampioenschap voetbal voor toekomstige organiserende landen.

Het eerste dat ontwikkeld werd was een meetinstrument om te kunnen beoordelen hoe groen de gebouwen en infrastructuur werkelijk is. Alle voorgestelde speelsteden van het WK 2022 in Qatar voldoen of zullen voldoen aan de doelen van het certificaat. Onlangs werden de eerste 300 bomen van een project van 16.000 bomen geplant.

Ook aanwezig bij de bijeenkomst was Federico Addiechi, hoofd van de afdeling voor sociale verantwoording van de FIFA. Hij zei dat de organisatie in Qatar erg op tijd is met het beoordelen van de benodigde certificaten voor groene stadions. Het duurt namelijk nog zeven jaar voordat het Wereld Kampioenschap voetbal in het land plaatsvindt. Doordat men nu al actie onderneemt, kunnen het onderzoek en de ontwikkeling goed gepland plaatsvinden. Vanwege de grootte van het wereldwijde voetbaltoernooi van de FIFA is langetermijnplanning van enorm belang.

Duurzaamheid wordt dus niet alleen in de sport nagestreefd, maar ook buiten de voetbalvelden. Dat heeft het Supreme Committee for Delivery & Legacy vandaag herhaald. Vandaag hield de FIFA namelijk in de Green Expo Forum in Doha een presentatie van de Global Sustainability Assessment System voor de WK 2022 stadions.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 15-11-2016 11:45 | Bijgewerkt op: 15-11-2016 | Door: Patrick

Deel 'Qatar bouwt groene stadions voor duurzaamheid na het WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De voetbalstadions in Qatar zullen duurzaam gebouwd worden en zullen de omgeving en het milieu niet teveel belasten. Groene stadions zijn een plan van de FIFA.


Over de auteur van 'Qatar bouwt groene stadions voor duurzaamheid na het WK 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken