Qatar verbiedt het schenken van alcohol en bier in de voetbalstadions

Tijdens het WK 2022 is het verboden om alcohol te drinken in de stadions. Qatar zorgt er met deze maatregel voor dat voetbalfans niet gezellig een biertje kunnen drinken voor, tijdens en na de wedstrijd. Uiteraard hoopt de organisatie met dit verbod ook rellen en ongeregeldheden te voorkomen.

Qatar verbiedt het schenken van alcohol en bier in de voetbalstadions

Hassan Al-Thawadi, hoofd van de organisatie in Qatar, wil geen bier en andere dranken schenken in de voetbalstadions en de directe omgeving. Aan Al-Sharq vertelt hij dat "Qatar tegen alcohol in de stadions en de omgeving daarvan" is.

Het verbod op alcohol tijdens het WK 2022 in Qatar leidt bij de FIFA tot een groot probleem. Bierproducent Budweiser is namelijk een grote sponsor van de FIFA en schenkt al sinds 1986 bier tijdens het Wereld Kampioenschap voetbal. Op 25 oktober 2011 is men nog een contract voor het WK 2022 aangegaan, maar dit komt nu op losse schroeven te staan.

Ook bij het WK 2014 in Brazilië waren er problemen met het schenken van alcoholhoudende dranken. Vanwege geweldadigheden is bier er ten strengste verboden in de stadions. Vanwege de macht van de FIFA heeft de overheid speciaal voor WK voetbal de wetten en regels aangepast, waardoor er toch bier geschonken mocht gaan worden.

Daarnaast is ook Rusland als organisator van het WK 2018 niet enthousiast over het schenken van bier en wodka in de voetbalstadions. De FIFA en Rusland zijn druk in overleg, maar het lijkt erop dat ook Rusland de wetten en regels moet gaan aanpassen vanwege het belang van de sponsoren.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 09-11-2016 17:00 | Bijgewerkt op: 09-11-2016 | Door: Patrick

Deel 'Qatar verbiedt het schenken van alcohol en bier in de voetbalstadions'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Tijdens het WK 2022 in Qatar is het verboden om alcohol te drinken in de stadions. Het probleem is dat bierproducent Budweiser een grote sponsor van de FIFA is.


Over de auteur van 'Qatar verbiedt het schenken van alcohol en bier in de voetbalstadions'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.