Voetbal bij Ziggo Sport

Voetbalveld in recordtijd gelegd in WK 2022 stadion in Qatar

Het veld in het stadion voor het WK 2022 is in recordtijd gelegd door 40 specialisten. Speciaal voor het Khalifa International Stadion is het gras ontwikkeld in Qatar en binnen 14 uur gelegd. Dit voetbalstadion is als eerste gereed om het WK voetbal te hosten.

Om precies te zijn is het voetbalveld in 13,5 uur gelegd, waarbij ongeveer 7.800 m2 aan gras door 40 specialisten verplaatst is van de Turf Nursery naar het historische stadion.

Voetbalveld in recordtijd gelegd in WK 2022 stadion in Qatar

De experts gebruikten 8 speciale machines om het gras op de juiste manier te plaatsen in het stadion waar de kwartfinales van het WK 2022 gespeeld gaan worden. Ook is een innovatief nieuw dak geïnstalleerd, waardoor er meer schaduw over het veld en de tribunes is, maar ook genoeg licht wordt doorgelaten voor een naturulijke groei van het gras.

Abdullah Nasser Al Naimi, directeur van de logistiek rondom het voetbaltoernooi, sprak met de FIFA over hoe het wereldrecord aangeeft dat Qatar continu bezig is met het promoten van de sport. "Dit wereldrecord moet worden toegewezen aan de staat Qatar, en niet alleen aan de organisatie van het WK. Daarnaast is het een teken van de wereldklasse van experts en toont het de innovatieve menselijke en technologische capaciteiten die Qatar ontwikkeld heeft rondom de organisatie van het voetbalevenement. Hierdoor behoort Qatar bij de top van de sportindustrie."

Het Khalifa International Stadion is een historisch gebouw in de ogen van de lokale bevolking en de regio. Ook de voetbalfans en spelers zullen de arena als een geweldige ervaring zien tijdens het WK in 2022. 

Het vorige record stond ook op naam van hetzelfde team. In 2016 werd het veld in het Al Sadd Sports Club's Stadion gelegd in 14 uur en 40 minuten. 

Het gras was in eerste instantie gepland bij de Turf Nursery en het duurde negen maanden voor het de optimale lengte van 14mm bereikt had. Vervolgens was het tijd om te oogsten en de 7.848 m2 te verplaatsen naar het Khalifa International Stadion.

De Turf Nursery is gelegen in de Aspire Zone in Doha en omvat drie hectare land, waar 12 verschillende soorten gras getest worden. De faciliteit is speciaal door de organisatie van het toernooi opgezet. Ook is er een onderzoekslaboratorium aanwezig om hoge kwaliteit te verzekeren. Over zes jaar voetballen de sterspelers van over de hele wereld op het gras dat nu al ontwikkeld wordt.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 26-04-2017 14:30 | Bijgewerkt op: 26-04-2017 | Door: Patrick

Deel 'Voetbalveld in recordtijd gelegd in WK 2022 stadion in Qatar'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het veld in het stadion voor het WK 2022 is in recordtijd gelegd door 40 experts. Het voetbalveld is in 13,5 uur gelegd in het Khalifa International Stadion.


Over de auteur van 'Voetbalveld in recordtijd gelegd in WK 2022 stadion in Qatar'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl