Gratis e-Boekhouden.nl

WK 2022 zal waarschijnlijk gehouden worden in november en december

Het WK 2022 zal zeer waarschijnlijk gehouden worden in november/december 2022. De afgelopen 6 maanden zijn de FIFA en het uitvoerend committee regelmatig bij elkaar gekomen om de alternatieven te bespreken. De voorgestelde periode voor het WK voetbal wordt gesteund door alle zes confederaties.

De uitkomst van de discussies was ook een voorstel om het speelschema van het WK 2022 te beperken en de exacte datums te bepalen afhankelijk van het schema en het aantal stadions. Ook werd voorgesteld om de FIFA Confederations Cup 2021 in een ander land dan Qatar te houden in de traditionele maanden juni en juli. Een andere internationale competitie, zoals het WK voor clubs, kan dan dienen als operationele test voor het Wereld Kampioenschap voetbal in Qatar in november/december 2021.

Voorgesteld werd om het Wereld Kampioenschap voetbal te houden in januari/februari 2022 of november/december 2022. Daarbij werd ook april/mei 2022 en mei/juni 2022 als alternatieven voorgesteld. Na goede gesprekken met alle belanghebbenden van alle voetbalfederaties, gerelateerde voetbalinstanties, voorzitters van nationale en internationale competities en diverse grote clubs heeft men onderzocht wat de invloed zal zijn op de voetballers zelf, de staf, de fans, maar ook op de andere competities en voetbaltoernooien.

Gezien het feit dat de Olympische Winterspelen worden gehouden van 4 tot 20 februari 2022, de Ramadan op 22 april 2022 begint en het tussen mei en september te warm is om te voetballen, is de periode november/december 2022 de enig overgebleven optie voor het Wereld Kampioenschap voetbal. Uiteraard is het onmogelijk om het WK 2022 buiten dat jaar te organiseren.

Doordat het voetbaltoernooi eind 2022 zal gaan plaatsvinden, kan ook de kwalificatieronde opschuiven. Hierdoor worden de laatste kwalificatiewedstrijden begin 2022 afgewerkt. De commissie gaat onderzoeken hoe de planning van de kwalificatiewedstrijden er uit zal komen te zien.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 24-02-2015 11:00 | Bijgewerkt op: 24-02-2015 | Door: Patrick

Deel 'WK 2022 zal waarschijnlijk gehouden worden in november en december'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het WK 2022 zal zeer waarschijnlijk gehouden worden in november/december 2022, vanwege de Olympische Winterspelen, de Ramadan en de warmte tussen mei en september.


Over de auteur van 'WK 2022 zal waarschijnlijk gehouden worden in november en december'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken