Gratis e-Boekhouden.nl

Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep B

Groep B op het WK 2022 bevat een van de favorieten, Engeland, naast landgenoot Wales, de Verenigde Staten en Iran.

We kijken naar de voorspellingscijfers om te beoordelen wie de groepsfase en de laatste 16 zal halen. Wie zijn de favorieten van het WK voetbal?

Engeland

Van Engeland is voorspeld dat het overweldigende favorieten zijn om Groep B te halen in Qatar 2022, waarbij onze voorspeller hen een kans van 85,54% geeft om door te gaan naar de achtste finales.

De kans van de Three Lions om de groep te winnen (63,02%) is de op twee na hoogste van het toernooi, waarbij alleen Brazilië (67,60%) en Argentinië (69,27%) hoger worden beoordeeld.

Dit alles ondanks de slechte vorm van Engeland de laatste tijd. Ze zijn puntloos in hun laatste zes wedstrijden in alle competities (D3 L3), hun langste reeks sinds april-juni 1993 (ook zes). Verontrustend voor Gareth Southgate is dat dit hun langste puntloze run ooit is op weg naar een groot toernooi.

Engeland had echter wel het beste doelsaldo neergezet in de groepsfase van de Europese kwalificatiewedstrijden voor de FIFA Wereldbeker 2022, scoorde 39 doelpunten en kreeg er slechts drie tegen (+36). Als ze hun vorm op tijd kunnen hervinden voor hun openingswedstrijd tegen Iran op 21 november, zouden ze ver in het toernooi moeten komen.

Kapitein Harry Kane eindigde als topscorer in de editie van 2018 met zes doelpunten op weg naar het winnen van de Gouden Schoen. Zijn vorm zal een integraal onderdeel zijn van alle hoop op succes in dit toernooi.

Iran

De eerste tegenstander van Engeland, Iran , is in zes eerdere pogingen op een WK-toernooi nooit verder gekomen dan de groepsfase. Onze voorspeller geeft ze een kans van 25,60% om dit deze keer te doen – de laagste van alle vier de teams in groep B.

In de laatste ronde van de Aziatische WK-kwalificatiewedstrijden kreeg Iran slechts vier doelpunten tegen in 10 wedstrijden, dus het zullen moeilijke tegenstanders zijn om af te breken - niet een waar Engeland naar uitkijkt met hun recente aanvalsproblemen.

Iran heeft slechts negen doelpunten gescoord in 15 FIFA World Cup-wedstrijden; met 0,6 is dit het laagste aantal doelpunten per wedstrijd van welk land dan ook dat meer dan 10 wedstrijden heeft gespeeld in de competitie. Dit is een record dat ze ongetwijfeld zullen moeten verbeteren als ze een schokkende progressie naar de laatste 16 willen maken.

Verenigde Staten

De Verenigde Staten kwalificeerden zich voor het WK 2022, maar waren gevleid om in het algemeen te misleiden en eindigden achter zowel Mexico als Canada in de CONCACAF-kwalificatieregio.

Gregg Berhalter wordt de eerste persoon die de VS vertegenwoordigt op de FIFA Wereldbeker als zowel speler als manager, waarbij Berhalter twee keer op het WK 2002 verschijnt. Dat jaar behaalden Berhalter en de Amerikaanse kant hun beste finish ooit op een WK sinds hun halve finale in de eerste editie in 1930, waarbij ze de kwartfinales haalden voordat ze uiteindelijk verloren van finalisten Duitsland. Kan Berhalter de VS als coach naar de knock-outfase leiden? Nou, we geven ze een kans van 46,77% om dat te doen – de op een na hoogste ratio in Groep B.

Wales

Deze WK-groep wordt gecompleteerd door Wales , dat in hun eerste WK-finaletoernooi sinds 1958 speelt. Die kloof van 68 jaar is de grootste tussen twee optredens van één land in de WK-geschiedenis.

Wales bereikte toen de kwartfinales. Als ze die prestatie deze keer willen repliceren, heb je het gevoel dat ze afhankelijk zullen zijn van grote spelers zoals Gareth Bale en Aaron Ramsey. Die twee waren betrokken (gescoord of geassisteerd) bij negen van de dertien doelpunten van Wales tijdens de laatste twee grote toernooien waarin ze hebben gespeeld (Euro 2016 en Euro 2020).

Onze voorspeller geeft Wales een kans van 42,09% om door te gaan naar de laatste 16, maar door de Verenigde Staten in de openingswedstrijd te ontmoeten, heb je het gevoel dat het een winnaar-krijgt-alles-wedstrijd zou kunnen blijken te zijn voor de twee landen.

Voorspelling groep B

Na een geweldige zomer in 2021, waar ze hun allereerste Europese kampioenstitel verloren na strafschoppen tegen Italië, en een knock-out in de halve finale van het WK 2018, verwachtten veel Engelse fans dat de ploeg van Gareth Southgate in 2022 nog een stap verder zou gaan. Wereldbeker. Maar ik vrees dat ze hetzelfde lot zullen ondergaan als Duitsland in 2018, met een groepsfase.

Het Engelse team van Southgate heeft de afgelopen zes maanden moeite gehad om er krachtig uit te zien in de aanval, en ze zullen het in de openingswedstrijd opnemen tegen een solide verdedigende eenheid in de vorm van Iran – niet de tegenstanders die je wilt tegenkomen op de rug van een slechte open- scoreloop spelen. Als je dat niet wint, ziet de tweede wedstrijd tegen de Verenigde Staten er nog lastiger uit voordat je tegenover een Welshe ploeg staat die veel te bewijzen heeft.

Ik voorspel teleurstelling voor Engeland in dit toernooi en een vernederende exit in de groepsfase, als derde eindigend in het klassement in Groep B.

Ik denk dat de Verenigde Staten zullen kapitaliseren door de groep te winnen en samen met Iran door te gaan naar de laatste 16, wiens defensieve solidariteit ervoor zal zorgen dat ze de resultaten behalen die nodig zijn om uit Groep B te komen.

# Land
1 Verenigde Staten
2 Iran
3 Engeland
4 Wales

Bekijk ook de voorspellingen van de andere groepen:

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 18-11-2022 16:03 | Bijgewerkt op: 18-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep B'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep B. Welk land wordt groepswinnaar van poule B? Voorspelling: 1. Verenigde Staten 2. Iran 3. Engeland 4. Wales.


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep B'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl