Voetbal bij Ziggo Sport

Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep D

Groep D op het WK 2022 bestaat uit de huidige wereldkampioenen, een team dat hen onlangs twee keer heeft verslagen en twee teams die nog veel werk voor de boeg hebben als ze een vierde wedstrijd in Qatar gaan krijgen.

We kijken naar de voorspellingscijfers van ons model om te beoordelen wie de groepsfase en de laatste 16 zal halen. Wie zijn de favorieten van het WK voetbal?

Frankrijk

Als dit toernooi zou plaatsvinden op het moment dat WK's normaal plaatsvinden, zou Frankrijk zijn ingeschreven als onze WK-favorieten van 2022. Op 15 juni, toen we onze eerste simulaties uitbrachten, wees de supercomputer Frankrijk aan als het te verslaan team met een kans van bijna 18% om de trofee in de wacht te slepen.

Dat is nu gezakt naar 12,04%. De supercomputer neemt UEFA Nations League-wedstrijden niet zo serieus als andere, maar negeert ze niet. Les Bleus won een van de zes in League A Group 1, en ze hebben nu een bekende tegenstander die hen achtervolgt voor de toppositie in Group D in Qatar.

Geen van de Nations League-wedstrijden tegen Denemarken verliep bijzonder goed voor Frankrijk - een 2-1 nederlaag in juni gevolgd door een 2-0 nederlaag in september - maar de supercomputer reageert niet overdreven op een paar maanden ongeïnspireerd voetbal. Het beschouwt het grotere geheel – misschien moet het zich kandidaat stellen – en dat behoort nog steeds toe aan de verdedigende wereldkampioenen. Frankrijk stond minder dan 10 minuten achter in de editie van 2018, dus er zal iets drastisch voor nodig zijn om geen kracht te zijn in Doha (en als je wilt weten wat die kracht zal zijn, lees dan tot het einde).

Hun kans van 61,8% om de groep te overtreffen is sterk maar niet waterdicht. Drie andere teams hebben een grotere kans om hun poule te overtreffen – Argentinië (69,3), Brazilië (67,7) en Engeland (62,9) – maar geen van die teams heeft een groepsgenoot die de supercomputer zo hoog scoort als Denemarken.

Denemarken

De Denen zijn de 10e favorieten om het toernooi te winnen met 3,32%, en dat geeft hen een voorsprong op de nummer twee van 2018, Kroatië. Ze zijn ook 10e om de laatste 16 te bereiken met 72,13%. Ze hebben zichzelf bewezen tijdens een emotioneel Euro 2020, en het zou voor hen minder schokkend zijn om de groep te winnen dan wanneer Australië of Tunesië hen in de laatste 16 zou kunnen verdringen. Dat gezegd hebbende, Denemarken is ook niet perfect geweest. Ze verloren hun beide Nations League-wedstrijden van groepswinnaar Kroatië, en voordat die competitie in juni weer op gang kwam, verloren ze met 4-2 van Nederland in een vriendschappelijke wedstrijd in maart.

Denemarken kwalificeert zich niet altijd uit de UEFA - het is bekend dat het moeilijk is, vraag het maar aan Italië - maar als ze dat doen, hebben ze de neiging om wat langer te blijven. Dit is hun zesde kwalificatie in de laatste 10 World Cups. In die vorige vijf WK-optredens bereikten ze de achtste finales of de kwartfinales in vier, waarbij ze pas in 2010 in de poules in Zuid-Afrika uitkwamen.

Frankrijk-Denemarken is het titelgevecht van groep D, maar dat zien we pas op de tweede speeldag op 26 november. In plaats daarvan kwamen ze er gemakkelijk in met Frankrijk dat opende tegen Australië en Denemarken tegenover Tunesië. Met een groot toernooi relatief dichtbij in de achteruitkijkspiegel en sindsdien veel moeilijke concurrentie voor Frankrijk en Denemarken, is het moeilijk om verrassingen te zien op die eerste speeldag.

De onderste helft van de groep kan niet hetzelfde zeggen.

Australië

Australië kwam hier in de meest langgerekte route, ze hadden hun play-off tegen Peru nodig om naar strafschoppen te gaan voordat ze met 5-4 opschoven na een doelpuntloze 120 minuten en veel vreemde keeperdansen. AFC-kwalificatiewedstrijden waren over het algemeen een beetje een strijd tegen fatsoenlijke concurrentie. Ze kwamen door de tweede ronde, maar de derde was een ander verhaal. Ze wonnen er vier, speelden drie gelijk en verloren er drie in Groep B en werden voor directe kwalificatie verslagen door Saoedi-Arabië en Japan. Cruciaal was dat ze geen van beide teams versloegen met een gelijkspel en een doelpunt om dat te laten zien gedurende de vier wedstrijden. Een winnaar in de 84e minuut leverde hen een 2-1 overwinning op de Verenigde Arabische Emiraten op in de vierde ronde, waardoor ze hun playoff-schot tegen Peru konden behalen. Desalniettemin zijn er vijf opeenvolgende WK's gekwalificeerd voor, maar Australië heeft sinds 2010 geen wedstrijd meer gewonnen. Dus het was niet gemakkelijk.

Tunesië

Dat is nog steeds iets hoger dan Tunesië (45,4%), een land dat nog steeds op zoek is naar zijn eerste voorproefje van de knock-outrondes en zijn derde gewonnen WK-wedstrijd in totaal. Een daarvan kwam in een veelbelovende show van 2018. Ze openden het toernooi met een 2-1 nederlaag tegen Engeland en daarvoor was een Harry Kane blessuretijdwinnaar nodig. Tunesië volgde daarna een 5-2 nederlaag tegen België met een 2-1 overwinning op Panama. Meer recent kwamen ze uit een 5-1 nederlaag tegen Brazilië, maar dat werd voorafgegaan door zeven ongeslagen wedstrijden, waaronder een 2-0 overwinning op Chili en een 3-0 overwinning op Japan om eerder dit jaar de Kirin Cup met vier teams te winnen.

Voorspelling groep D

Je haat het om precies te voorspellen wat de voorspeller zegt - de supercomputer heeft geen extra egoboost nodig.

Frankrijk gaat het bij elkaar krijgen en deze groep winnen, maar ze gaan verliezen in de achtste finales om Argentinië, dat op de tweede plaats eindigde in Groep C, te verrassen. Denemarken gaat door met twee overwinningen. Maar, sorry supercomputer, Tunesië eindigt als derde na Australië te hebben verslagen. Het wordt geen toernooi om nooit te vergeten voor de Socceroos. Die wedstrijd tussen Australië en Peru in juni was meedogenloos om te zien, en ze hebben veel overtuigingskracht te doen om te bewijzen dat ze hier thuishoren.

# Land
1 Frankrijk
2 Denemarken
3 Tunesië
4 Australië

Bekijk ook de voorspellingen van de andere groepen:

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 18-11-2022 18:03 | Bijgewerkt op: 18-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep D'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep D. Welk land wordt groepswinnaar van poule D? Voorspelling: 1. Frankrijk 2. Denemarken 3. Tunesië 4. Australië.


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep D'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport