Voetbal bij Ziggo Sport

Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep E

Elk WK heeft een Group of Death nodig. In 2022 is Groep E inderdaad die groep, bestaande uit viervoudig winnaars Duitsland, kampioen van 2010 Spanje, naast een ondergewaardeerd Japans team en CONCACAF-kwalificatiewedstrijden Costa Rica, die eerder aan lastige groepen ontsnapten.

We kijken naar de voorspellingscijfers van ons model om te beoordelen wie de groepsfase en de laatste 16 zal halen. Wie zijn de favorieten van het WK voetbal?

Spanje

Spanje is onze favoriet om in de topsport uit Groep E te komen, met hun 50,5% kans bijna 10% meer dan medereuzen, Duitsland (40,8%). La Roja kwam in dit toernooi in een veel stabielere positie dan in 2018, toen Julen Lopetegui aan de vooravond van het toernooi werd ontslagen. Luis Enrique in de dug-out voor zijn tweede grote toernooi met Spanje, en hij heeft het buitengewoon goed gedaan aan de leiding: halve finalisten op Euro 2020, finalisten in de Nations League 2021 en opnieuw bij de laatste vier van de Nations League 2023.

Desondanks heeft Spanje sinds zijn pensionering in 2019 moeite om een ​​gelijkwaardige vervanger te vinden voor hun WK-recordscorer, David Villa. Ferran Torres scoorde als beste in de kwalificatie met vier doelpunten, maar dat was minstens twee keer zoveel als elk ander. andere Spaanse speler. Spelers als Alvaro Morata en Pablo Sarabia zijn nuttig, maar hebben nog geen doelpuntengeschiedenis op het grootste podium van allemaal.

Maar het maakt misschien niet uit, met een middenveld bezaaid met talent. Het succes van Spanje zou wel eens sterk kunnen afhangen van het Barcelona-middenveldtrio Gavi, Sergio Busquets en Pedri.

Duitsland

Duitsland doet voor het eerst sinds het WK 2006 aan een groot toernooi zonder Joachim Löw aan het roer. Hansi Flick zal Jupp Derwall proberen te evenaren als de laatste manager die bij de eerste poging (Euro 1980) een groot toernooi met Duitsland won. Net als Spanje zullen ze zich naar verwachting met relatief gemak kwalificeren voor de laatste 16 (80,4%), maar hebben ze alleen de voorkeur om als tweede te eindigen in de groep.

Hoewel ze buitengewoon efficiënt waren in de kwalificatie voor Qatar met negen overwinningen uit hun 10 wedstrijden, ging Die Mannschaft in meer fragmentarische vorm het toernooi in. Ze wonnen slechts één van hun zes Nations League-wedstrijden in Groep 3 - een 5-2-mishandeling van Italië - maar eindigden comfortabel boven Engeland dankzij vier gelijkspel.

Rusland 2018 was de eerste keer sinds 1950 - toen ze niet deelnamen - dat Duitsland niet verder kwam dan de eerste ronde. Gezien het feit dat ze titelverdediger waren , was het een grote smet op een verder uitzonderlijk record deze eeuw, waarbij ze op elk ander WK minstens de halve finales bereikten. De geschiedenis heeft ons geleerd om ze nooit af te schrijven, en ze behoren tot de teams waarvan we mogen verwachten dat ze diep gaan.

Zoals we in onze algemene toernooivoorspeller hebben onthuld, is het winnen van deze groep misschien niet de beste manier voor Spanje of Duitsland om diep in het toernooi te komen.

Japan

Japan gaat de groep binnen met niets te verliezen en alles te winnen. Ze hebben slechts een kans van 25,4% om uit de groep te komen, met een derde plaats in de groep (45,7%) als de meest waarschijnlijke uitkomst volgens de supercomputer.

Slaap echter niet op Japan. Ze komen in uitstekende vorm naar Qatar en hebben sinds oktober 2021 slechts twee keer verloren in 13 wedstrijden. De ploeg van Hajime Moriyasu won hun openingswedstrijd in het WK 2018 tegen Colombia, en hoewel ze buitenstaanders zullen zijn om die prestatie tegen Duitsland te repliceren, zal het door geenszins eenvoudig zijn.

Costa Rica

Evenzo zal Costa Rica weinig onder druk staan. Los Ticos zijn de outsiders in Groep E en krijgen slechts 9,8% van de ontsnappingen. Dat is de kracht van deze groep, dat 9,8% kans op progressie de laagste is van alle teams in het toernooi. Voor de context: Qatar, dat de laagste kans op progressie heeft in Groep A, krijgt nog steeds 25,9% om precies dat te doen. Niet alle groepen zijn gelijk gemaakt. 

Costa Rica heeft echter een geschiedenis van zegevieren tegen de verwachtingen in, nadat het in 2014 voor een verrassing zorgde en een angstaanjagende groep van Engeland, Italië en Uruguay aanvoerde.

Voorspelling groep E

Het is moeilijk om voorbij de grote twee in deze groep te kijken, dus voor mij is het gewoon een kwestie van volgorde. Ik denk dat Duitsland stilletjes wordt onderschat in dit toernooi en voorspel dat ze de groep zullen aanvoeren, met nipte overwinningen op Japan en Costa Rica als aanvulling op een doelpuntloos gelijkspel tegen Spanje.

Ik denk dat Spanje de tijd zal nemen om in het toernooi te groeien, langzaam opbouwend naar hun vloeiende, beste passen. Costa Rica zou hen kunnen frustreren in de openingswedstrijd en Duitsland zal een goede match voor hen zijn, maar ik voorspel dat ze zich in Qatar zullen aankondigen met een klinkende overwinning op de laatste speeldag tegen Japan.

Japan en Costa Rica zullen meer doen dan alleen de cijfers verzinnen, maar Duitsland en Spanje overwinnen zal voor beide een stap te ver zijn. Gezien de vorm van Japan en de nette verzameling spelers die hun beroep uitoefenen in de Bundesliga, voorspel ik dat ze als derde zullen eindigen boven Costa Rica.

# Land
1 Duitsland
2 Spanje
3 Japan
4 Costa Rica

Bekijk ook de voorspellingen van de andere groepen:

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 18-11-2022 19:03 | Bijgewerkt op: 18-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep E'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep E. Welk land wordt groepswinnaar van poule E? Voorspelling: 1. Duitsland 2. Spanje 3. Japan 4. Costa Rica.


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep E'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl