Voetbal bij Ziggo Sport

Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep H

Groep H op het WK 2022 bevat tweevoudig kampioen Uruguay, WK-reguliere Zuid-Korea, een van Afrika's meest historische artiesten Ghana en Cristiano Ronaldo's Portugal.   

We kijken naar de voorspellingscijfers om te beoordelen wie de groepsfase en de laatste 16 zal halen. Wie zijn de favorieten van het WK voetbal?

Portugal

Als je een groep aan het ontwerpen was om 'pure WK-energie' te bevatten, dan zou je eindigen met zoiets als Groep H, die een heerlijke selectie heeft van een Zuid-Amerikaanse reus, een historische Afrikaanse kant, een Europese zwaargewicht en aantoonbaar Azië's grootste team. Dat gezegd hebbende, ziet het winstvoorspellermodel deze groep als behoorlijk kant-en-klaar, iets waar ik het niet per se mee eens ben (zie hieronder). 

De grote favorieten in de ogen van de supercomputer zijn Portugal , waar de Iberiërs 82,6% kans hebben om uit de groep te komen en 55,7% om te winnen. Oké, de selectie bevat Cristiano Ronaldo, samen met tal van andere Premier League-topspelers zoals Bernardo Silva, João Cancelo en Bernardo Silva. Portugal kan er ook op wijzen dat het een van de slechts vijf Europese landen is die vanaf 2002 op elk WK verschijnen.  

Ze hebben zeker de stamboom, maar hebben ze ook de vorm? De afwezigheid van de hardwerkende Diogo Jota is een klap, net als het feit dat Ronaldo - die nog nooit scoorde in een WK-knock-outwedstrijd - nu voor het eerst op zijn leeftijd lijkt. Zal manager Fernando Santos hem gebruiken als invaller of een aanval proberen op te zetten die zijn gebrek aan mobiliteit kan verlichten? 

Uruguay

Een team dat vooraan in Groep H niet aan mobiliteit zal ontbreken, is Uruguay , dat de supercharged Darwin Núñez als een soort drama-zoekende pyloon in hun team heeft. Hij wordt ondersteund door ervaren knowhow, met Luis Suárez die acht doelpunten maakte in de kwalificatie en zeker geniet van zijn herkansing met Ghana in de laatste groepswedstrijd. Uruguay heeft de neiging om traag te beginnen en goed te worden in WK's, maar met Portugal in hun tweede wedstrijd zullen ze erop gebrand zijn om op de eerste plaats te komen. Als tweevoudig voormalig winnaar druipt Uruguay van het erfgoed en de geschiedenis en de supercomputer maakt hen dus sterke tweede favorieten in deze groep. 

Zuid-Korea

Zuid-Korea wacht af hoe hun icoon en ster Son Heung-min herstelt van de oogblessure die hij onlangs opliep in de Champions League. Zonder hem ziet deze groep er onbetaalbaar zwaar uit, vooral als je bedenkt dat 50% van de overwinningen aller tijden van het land toen ze in 2002 co-hosts waren. Van de 22 landen die 30 of meer wedstrijden op het WK hebben gespeeld, Korea Republic heeft het laagste winstpercentage (18%) en won slechts zes van hun 34 wedstrijden in 10 edities. De supercomputer beoordeelt ze als een kans van slechts 8,2% om de laatste 16 te halen. 

Ghana

Groep H wordt compleet gemaakt door Ghana , dat in 2010 zo dicht bij het bereiken van de halve finales kwam, voordat Uruguay ze afwees via de hand van Luis Suarez. Ze hebben een behoorlijke stamboom en hebben de groepsfase gehaald in drie van hun vier eerdere optredens en in deep-data World Cups (1966 tot heden), Ghana gemiddeld meer schoten per WK-wedstrijd dan welke andere ploeg dan ook (19). Met Portugal in hun eerste wedstrijd, weet Ghana dat een goede start hen opnieuw naar de tweede ronde kan stuwen. De supercomputer beoordeelt het als een kans van slechts 7,2%, maar ik ben het er niet noodzakelijkerwijs mee eens. 

Voorspelling groep H

Een van de lastige factoren bij het invullen van de WK pool is de wetenschap dat er ergens een grote schok zal komen. Wie liet Duitsland op het WK 2018 onderaan in hun groep eindigen?  

Mijn vermoeden is dat Portugal in 2022 de gelijkwaardige kant zal zijn, waarbij Ronaldo's (zeker) WK eindigt met een derde plaats achter Uruguay en Ghana, die eindelijk samen in het succes kunnen delen terwijl ze doorgaan naar de tweede ronde. 

# Land
1 Uruguay
2 Ghana
3 Portugal
4 Zuid-Korea

Bekijk ook de voorspellingen van de andere groepen:

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 18-11-2022 22:03 | Bijgewerkt op: 18-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep H'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep A. Welk land wordt groepswinnaar van poule A? Voorspelling: 1. Uruguay 2. Ghana 3. Portugal 4. Zuid-Korea.


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep H'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken