Zorgverzekering vergelijken

Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep F

Groep F bevat twee partijen die genoten van goede WK-campagnes in 2018 in België - die als derde eindigde - en Kroatië, die uiteindelijk werden verslagen door finalisten. Canada speelt pas voor de tweede keer op het WK, terwijl Marokko zich voor het tweede WK op rij heeft gekwalificeerd.

We kijken naar de voorspellingscijfers om te beoordelen wie de groepsfase en de laatste 16 zal halen. Wie zijn de favorieten van het WK voetbal?

België

De 'gouden generatie' van België heeft er goed aan gedaan om België als een bedreiging op recente WK's te vestigen - ze zijn een van de drie teams die de kwartfinales hebben bereikt op de afgelopen twee toernooien.

Maar na jaren bovenaan de FIFA-wereldranglijst te hebben gestaan, is België er niet meer, met veel van hun beste spelers van die generatie die aantoonbaar op de terugweg zijn.

Dat gezegd hebbende, ze zijn nog steeds de duidelijke favorieten om bovenaan Groep F te staan, waarbij de voorspeller hen een kans van 55,1% geeft om precies dat te doen. Progressie naar de laatste 16 lijkt ook verzekerd, waarbij de Rode Duivels een kans van 82% krijgen om zich te kwalificeren voor de knock-outfase.

Hun hoop zal waarschijnlijk gevestigd zijn op Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku. De Bruyne was dit seizoen op zijn creatiefst voor Manchester City - alleen Lionel Messi (10) heeft meer competitie-assists dan De Bruyne's negen tot nu toe in de Premier League. En Romelu Lukaku, wiens binnenlandse carrière de laatste jaren enigszins is gestagneerd door zijn mislukte verhuizing naar Chelsea en recente blessureproblemen bij Inter, heeft een fantastische stamboom op het internationale toneel. Zijn 11 goals op grote toernooien sinds 2014 worden overtroffen door alleen Cristiano Ronaldo (13) onder Europese spelers.

Kroatië

De vorige keer verslagen finalisten, zal Kroatië verwachten België uit te dagen voor de eerste plaats. De voorspeller geeft hen een kans van 27,4% om als eerste te eindigen. Waarschijnlijker is dat ze als tweede eindigen, met hun kans van 35,6% om tweede te worden, de hoogst voorspelde uitkomst voor de ploeg van Zlatko Dalić.

De invloed van Luka Modric op de campagne van Kroatië in Rusland in 2018, waar hij de Gouden Bal won, was zo groot dat hij later dat jaar de Ballon d'Or won. Ondanks dat hij 37 is, zal hij opnieuw de sleutel zijn tot hun vloeiendheid op het middenveld. Het is niet verwonderlijk dat de kleine middenvelder vaker op grote internationale toernooien heeft gespeeld dan welke andere Kroatische speler dan ook (25), terwijl geen enkele speler ooit in drie verschillende decennia zowel op het WK als op het EK heeft gespeeld, iets wat Modric in Qatar zou kunnen bereiken.

Marokko

Qatar bewaart pijnlijke herinneringen voor Marokko. De laatste keer dat ze daar speelden, werden ze in de kwartfinale uitgeschakeld voor de Arab Cup na strafschoppen van Algerije. Onder leiding van Hakim Ziyech, die weer in de plooi is, krijgen ze de kans om die herinneringen te laten rusten. Het zal echter een moeilijke vraag worden, aangezien Marokko slechts 29,3% kans krijgt om door de groep te promoveren.

Canada

Net zo onvoorspelbaar zal Canada zijn . De Canucks verschijnen voor het eerst sinds 1986 op het WK en het is moeilijk te voorspellen hoe de Canucks zich aan hun situatie zullen aanpassen, en het model heeft geen vertrouwen in hun kansen, aangezien ze slechts 25,7% kans hebben om vooruitgang te boeken. Toch maakten ze indruk toen ze het derde deel van de CONCACAF-kwalificatie wonnen, meer scoorden (23) en minder tegen kregen (zeven) dan wie dan ook.

Voorspelling groep F

België zou hier voor zichzelf moeten kunnen zorgen. Hun recente record in de groepsfase is uitzonderlijk, ze wonnen elk van hun laatste zeven van dergelijke wedstrijden in de competitie, waarbij alleen Brazilië ooit acht opeenvolgende WK-groepswedstrijden won (twee keer, van 1986-1994 en 2002-2010). Ik verwacht dat ze naar boven zullen groeien.

Vanaf daar is het echter ieders spel. Ik steun de onbekende hoeveelheid in Canada om de kansen hier te verstoren en als tweede te eindigen. Ze hebben niets te verliezen en hun jeugdige energie zou kunnen verrassen.

Kroatië zal als derde eindigen in een teleurstellend seizoen als Modric afhaakt, terwijl Marokko de sterkwaliteit mist om problemen te veroorzaken.

# Land
1 België
2 Canada
3 Kroatië
4 Marokko

Bekijk ook de voorspellingen van de andere groepen:

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 18-11-2022 20:03 | Bijgewerkt op: 18-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep F'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep F. Welk land wordt groepswinnaar van poule F? Voorspelling: 1. België 2. Canada 3. Kroatië 4. Marokko.


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep F'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken