Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep G

Groep G op het WK 2022 bevat vijfvoudig kampioen Brazilië, WK-vaste gasten Kameroen en twee potentiële Europese donkere paarden in de vorm van Servië en Zwitserland   

We kijken naar de voorspellingscijfers om te beoordelen wie de groepsfase en de laatste 16 zal halen. Wie zijn de favorieten van het WK voetbal?

Brazilië

Eén glinsterende naam springt eruit als een voetballende zalm uit Groep G en dat is Brazilië , WK-favorieten en het enige land dat de trofee vijf keer heeft gewonnen. Het is echter 20 jaar geleden dat ze dat deden, en de gretigheid om een ​​zesde kroon toe te voegen heeft een crescendo bereikt in wat velen zouden beschouwen als de bakermat van het voetbal.  

Brazilië is het enige land dat deelneemt aan elke editie van het WK en ze zijn sinds 1982 als beste van hun groep geëindigd in de eerste ronde van elk WK. De laatste keer dat Brazilië er niet in slaagde om uit hun groep te komen, was toen ze leden brutale anti-voetbalbehandeling in 1966. Het spel is gelukkig verder gegaan sinds die tijd dat alles mag en onze supercomputer geeft Brazilië een monsterlijke kans van 88,5% om bij de laatste 16 te komen en 67,6% om als beste van hun groep te eindigen.  

Vind je het leuk dat de Brazilianen alles winnen (dat zou je moeten doen)? Dan is er momenteel een kans van 16,3% dat Neymar, Vinícius Júnior en schijnbaar de helft van de Premier League die beroemde trofee op 18 december in de wacht slepen. 

Servië

De rest van Groep G ziet eruit als een heel close-run-ding. Als alle drie de teams verliezen van Brazilië, is het in wezen een play-off van twee wedstrijden om de tweede ronde te bereiken, en dat zou in de kaart kunnen spelen van Servië , dat kan bogen op de stormram die Aleksandar Mitrovic vooraan is, een man met een geweldige Premier League-campagne. en de doelpuntenmaker van het meest recente doelpunt van zijn land op een WK-toernooi, in 2018. Servië heeft zich in drie WK-optredens nog nooit gekwalificeerd vanuit de groepsfase als een onafhankelijk land, maar wordt geleid door de Joegoslavische legende Dragan Stojkovic, die op stijlvolle wijze heeft bijgedragen zowel op het WK van 1990 als op het WK van 1998. Onze supercomputer geeft Servië een kans van 42,8% om de tweede ronde te bereiken, wat behoorlijk is, maar alleen goed genoeg om van hen de derde favoriet te maken in Groep G. 

Zwitserland

Zwitserland heeft dus een nipte voorsprong van 48,9% om samen met de Brazilianen door Groep G te komen. Ooit waren de Zwitsers betrokken bij de wedstrijd met de meeste doelpunten in de geschiedenis van het WK - een 7-5 nederlaag in de kwartfinale tegen Oostenrijk op eigen bodem in 1954 - maar onlangs hebben ze van krachtig verdedigen hun KPI gemaakt, zoals bekend nul doelpunten tegen op het WK 2006 en uiteindelijk na strafschoppen naar Oekraïne vertrokken. Je zult het niet hebben zien aankomen, maar Zwitserland maakt deel uit van een groep van slechts drie Europese teams – samen met België en Frankrijk – die de knock-outfase hebben bereikt in elk van de laatste vier grote internationale toernooien. Theoretisch begrijpen ze hoe ze uit groepen kunnen sluipen en de supercomputer weet het ook. 

Kameroen

De groep wordt gecompleteerd door Kameroen, de sterren van het WK 1990 en nu in hun achtste editie, meer dan welk Afrikaans land dan ook. Fans van een bepaalde leeftijd zullen liefdevolle herinneringen hebben aan Roger Milla et al, maar de huidige ploeg heeft ook doelpunten in zich. Hun 14 op de African Cup of Nations 2021 eerder dit jaar waren er vijf meer dan welke andere ploeg dan ook. Ze kunnen ook bogen op een goede vorm, maar ook op de onwaarschijnlijke Champions League-ster Eric Maxim Choupo-Moting. Toch geeft ons winstvoorspellingsmodel de Indomitable Lions nog steeds slechts 19,8% kans om door Groep G te komen, maar dat maakt het nog steeds een van de meest evenwichtige groepen op het WK 2022, de Brazilianen daargelaten. 

Voorspelling groep G

Er is een dappere man voor nodig om tegen Brazilië in te gaan en ik ben geen dappere man. Tite's met sterren bezaaide team zal door deze groep cruisen met drie overwinningen van drie, verwikkeld in een vroege strijd binnen het team om de leiding te nemen in de Gouden Schoen-race.  

Ik steun Servië om terug te komen van de nederlaag tegen Brazilië in hun openingswedstrijd om hun andere twee groepswedstrijden te winnen en de tweede plaats veilig te stellen. Kameroen zal derde worden dankzij een overwinning tegen de Zwitser en, in tegenstelling tot recente toernooiprestaties, zal Zwitserland onderaan de groep eindigen. 

# Land
1 Brazilië
2 Servië
3 Kameroen
4 Zwitserland

Bekijk ook de voorspellingen van de andere groepen:

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 18-11-2022 21:03 | Bijgewerkt op: 18-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep G'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep G. Welk land wordt groepswinnaar van poule G? Voorspelling: 1. Brazilië 2. Servië 3. Kameroen 4. Zwitserland.


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep G'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.