Gratis e-Boekhouden.nl

Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep C

Het begint op 22 november voor Lionel Messi, Lionel Scaloni en miljoenen Argentijnen thuis in wit en hemelsblauw. Maar het begint ook voor Polen, Mexico en Saoedi-Arabië. Het grootste deel van de voetbalwereld gelooft dat Argentinië door zal gaan naar Groep C, maar wie zal zich bij hen voegen?

We kijken naar de voorspellingscijfers van ons model om te beoordelen wie de groepsfase en de laatste 16 zal halen. Wie zijn de favorieten van het WK voetbal?

Argentinië

Argentinië heeft de voorspellingen van de supercomputer omhooggeschoten sinds we de eerste cijfers in juni bekendmaakten. Op dat moment waren ze achtste favorieten met iets meer dan 6% kans om het toernooi te winnen. Nu staan ​​ze tweede met 13,1% achter CONMEBOL, buurland Brazilië.

Eerlijk gezegd hebben ze de supercomputer niet veel keus gegeven. Argentinië won vorig jaar de Copa America op de thuisbasis van Brazilië, en dat is slechts een handvol van de wedstrijden op een ongeslagen reeks die nu de 35 heeft bereikt. Als alles volgens plan verloopt in groep C, zullen ze het internationale record van Italië breken voor de knock-out. stadia.

Met dat soort vertrouwen van het model, zou de enige variabele die hun kansen om als eerste uit hun groep te komen echt zou kunnen schaden, in een Group of Death zijn getrokken. Dat is Groep C niet, en als resultaat heeft Argentinië de grootste kans om boven hun groep van alle 32 gekwalificeerde teams te eindigen met 69,3%. Ze zijn ook het enige team in het toernooi met een kans van meer dan 90% om vooruitgang te boeken.

Mexico en Polen

Op de tweede plaats wordt het interessant. Er is een kans van 21,0% dat Argentinië als tweede eindigt, en als dat gebeurt, komt er misschien een WK-wedstrijd van het hoogste niveau onze kant op bij de laatste 16. Als Argentinië Groep niet wint A, we kijken naar een 2018 ronde van 16 rematch tussen La Albiceleste en Frankrijk. Het is een wedstrijd die wij neutralen graag zouden zien, maar willen we het zo vroeg? Alleen als je Denemarken bent - de meest waarschijnlijke tegenstanders van de voorspeller voor de winnaars van Groep C (72% kans om zich te kwalificeren vanuit Groep D, achter Frankrijk met 87,9%).

Het gaat echter niet alleen om de Lionels en Argentinië. De tweede plaats in groep C is een van de legitieme pre-toernooimysteries. In al onze simulaties kwam Mexico door met een gemiddelde van 3,92 punten. Polen kwam erdoor met 4.04.

Dat komt neer op een kans van 49,28% voor Polen om bij de laatste 16 te komen en 47,12% voor Mexico. Er is geen andere groep waar teams op de tweede en derde plaats zo dicht bij elkaar liggen.

Maar vertrouw je op een paar procentpunten, of vertrouw je op de geschiedenis? Mexico zijn veteranen in de groepsfase. El Tri is doorgedrongen tot de laatste 16 in zeven World Cups op rij. En daar eindigde het elke keer. Bereik de ronde van 16. Verlies in de ronde van 16. Sommigen van ons zijn niet oud genoeg om te herinneren dat ze iets anders deden. Dat is van 1994 tot en met 2018. Ze werden verboden in 1990 – wat nu nogal hard lijkt als je meer wilt lezen nadat je dit hebt doorgenomen – maar ze bereikten ook de kwartfinales als gastheren in 1986. Dus dat zijn acht opeenvolgende World Cups die ze hebben gekwalificeerd waarvoor ze de knock-outfase hebben bereikt.

Het is alleen dat ze deze keer niet echt schitterden tijdens de CONCACAF-kwalificatiewedstrijden, toch? Ze scoorden 13 doelpunten zonder strafschoppen in hun 14 kwalificatiewedstrijden, vier minder dan een Panama-ploeg die zich niet kwalificeerde of zelfs maar een play-off bereikte. Je kunt het positief of negatief opvatten dat die 13 Mexico-goals zonder strafschop kwamen uit een totaal van 18,56 verwachte doelpunten zonder strafschop.

Dat zijn cijfers die Polen veelbelovend moeten vinden, en ze moeten er onmiddellijk veelbelovend in vinden, want deze twee ontmoeten elkaar in de eerste wedstrijd van het groepsspel in wat een van de meest cruciale groepsfase-wedstrijden van het hele toernooi zal zijn. Van daaruit heeft Polen Saoedi-Arabië en een finale tegen Argentinië. Dus, zorg dat je snel 4-6 punten krijgt, Robert Lewandowski & Co.

Saoedi-Arabië

Dat laat niet veel hoop over voor de supercomputer voor Saoedi-Arabië . Met 13,38% heeft alleen Costa Rica een kleinere kans om de knock-outfase te bereiken. Ze gaan hun laatste vriendschappelijke wedstrijden in – vanaf vandaag – ongeslagen in hun laatste vier wedstrijden, maar ze hebben tweemaal gescoord in die 360 ​​minuten. Sterker nog, ze hebben de afgelopen 364 dagen niet meer dan één keer gescoord in al hun laatste 15 wedstrijden. De supercomputer wil doelen. Saoedi-Arabië heeft ze niet.

Voorspelling groep C

Wanneer was de laatste keer dat Mexico de laatste 16 niet haalde? Als je hierboven hebt gelezen, weet je dat antwoord. En wanneer was de laatste keer dat de CONCACAF geen team had bij de laatste 16? Dat was in 1982 toen er een tweede groepsfase was. De CONCACAF stuurde Honduras en El Salvador naar het toernooi en geen van beiden kwam uit de eerste groep.

El Tri zal de enige CONCACAF-ploeg zijn die de knock-outfase van de Qatar World Cup bereikt, en beide reeksen zullen doorgaan. Op de meest verdiende manier met Mexico bovenaan de groep:

# Land
1 Mexico
2 Argentinië
3 Polen
4 Saoedi-Arabië

Bekijk ook de voorspellingen van de andere groepen:

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 18-11-2022 17:03 | Bijgewerkt op: 18-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep C'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep C. Welk land wordt groepswinnaar van poule C? Voorspelling: 1. Mexico 2. Argentinië 3. Polen 4. Saoedi-Arabië


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling WK 2022 groep C'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport